Vijesti - Susret redovnica i redovnika s područja Sisačke biskupije

 

Susret redovnica i redovnika s područja Sisačke biskupije

Objavljeno: 02. 02. 2014 - 09:36

Susret redovnica i redovnika s područja Sisačke biskupije u povodu Dana posvećenog života i blagdana Svijećnice održan je u nedjelju 2. veljače u sisačkom Velikom Kaptolu. Susret je započeo razmatranjem na temu „Radost redovničkog života" koje je održala predstojnica Katehetskog ureda Biskupije s. Smilja Čirko.

U razmatranju Čirko je rekla kako redovništvo ima veliku unutarnju snagu, koja proizlazi iz vjere koja se hrani živim susretom s Kristom u Euharistiji i u Božjoj riječi u Sv. pismu, te kako je ono kvasac, sol, koji daje okus ovom svijetu. „Ovo je zemaljski cilj svakog vjernika, laika i posvećenog, baš Euharistija. Za Isusom je išlo silno mnoštvo, ali nisu svi mogli razumjeti ono što je činio i kako je djelovao. I mi smo mnogima, kako bi rekao pjesnik, čuđenje, ali samo zato što ne razumiju Božji poziv, niti naše poslanje. Nama je dana ta milost, da kroz svakodnevno razmatranje, čitanje i razmišljanje nad Božjom riječju, budemo svijetlo i putokaz mnogima koji danas lutaju u tami besmisla materijalnih stvari", poručila je, između ostalog Čirko u predavanju nakon kojeg je slijedila rasprava.

Vrhunac susreta bilo je svečano misno slavlje u sisačkoj katedrali koje je predvodio povjerenik za osobe posvećenog života fra Goran Rukavina u zajedništvu s desetak svećenika redovnika. Uz brojne vjernike slavlju su se pridružili i članovi sisačke zajednice „Vjera i svjetlo", koji su uz zbor mladih katedralne župe i animirali misno slavlje, ali i prikazali riječi iz nedjeljnog Evanđelja kroz scenske slike.

„Čovjek, ako je prosvijetljen svjetlom Kristovim i ako želi biti svjetlo svijeta po uzoru na Krista, to svjetlo i uzor treba najprije naći u braći i sestrama, svojim bližnjima, a ako to postane onda će zaista dopustiti Gospodinu da dotakne njegovo srce", istaknuo je propovjednik u homiliji, nakon koje su okupljene redovnice i redovnici obnovili svoje trajne zavjete.

Na kraju, novakinje iz samostana Školskih sestara franjevki iz Kloštra Ivanića održale su recital „Svjetlo izazova", a susret je nastavljen druženjem u Velikom Kaptolu. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi