Vijesti - Proslava sv. Ivana Bosca i Dan ministranata u Župi sv. Dominika Savija

 

Proslava sv. Ivana Bosca i Dan ministranata u Župi sv. Dominika Savija

Proslava sv. Ivana Bosca i Dan ministranata u Župi sv. Dominika Savija Autor: ika
Objavljeno: 31. 01. 2021 - 14:24

U Župi sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu na blagdan Sv. Ivana Bosca, 31. siječnja, održava se Dan ministranata. Tako je bilo i ove godine, iako je zbog epidemiološke situacije sudjelovao manji broj ministranata; od njih 25 sudjelovalo je tek sedam dosadašnjih i tri nova ministranta, koje je župnik Josip Matanović tijekom misnog slavlja primio u župni zbor ministranata.

Tumačeći odlomak Markova Evanđelja, župnik Matanović je podsjetio kako nam se u životu događaju stvari na koje ne možemo utjecati i nakon kojih tražimo pomoć: potres, poplava, iznenadna smrt u obitelji ili neka druga nepogoda. „Pomoć od ljudi samo je mali udio u ublažavanju teškoća koje su nas zadesile. U takvim situacijama čovjek, pa čak i mi vjernici, utječemo se alternativnim rješenjima i tražimo pomoć na krivom mjestu – pri ruci je horoskop, visak, razne istočnjačke vještine, bioenergetičari, reiki majstori i drugi. Ali, znamo li poput slijepca iz Jerihona viknuti: Isuse Sine Davidov smiluj mi se! Isus je u sinagogi pomogao opsjednutom čovjeku i iz njega istjerao Sotonu i spasio ga. I nama je uvijek spreman pomoći, samo ga treba pozvati u pomoć“, naglasio je župnik.

Podsjetio je kako je sv. Ivan Bosco bio veliki pomoćnik u svim nevoljama. „Svoje odgajanike učio je kako se boriti protiv grijeha i protiv Sotone. Učio ih je kako doći u raj. Sv. Dominik Savio slušao je njegove pouke i postao svet. Slijedimo i mi njegov primjer da dođemo u raj. Glasovita je Don Boscova pouka: Svećenik ne ide sam u raj, ali ne ide sam ni u pakao. Ako čini dobro, poći će u nebo s dušama koje je spasio svojim dobrim primjerom; ako čini zlo i sablažnjava, poći će u propast s dušama osuđenima po njegovoj sablazni.”

Novi ministranti primili su iz župnikovih ruku predmete kojima će se služiti u svojoj službi: ampulice, kadionicu, oltarno zvonce i svijeće. Obukli su ministrantska odijela, a župnik ih je pozvao da vjerno i ustrajno služe oltaru i župnoj zajednici. Slavlje je završilo zajedničkim druženjem u župnom stanu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima održat će se 4-6. lipnja 2021. godine (Granešina 7, Zagreb) na temu "Dar vjernosti - radost ustrajnosti" pod vodstvom p. Ivana Mandurića, SJ. Prijave do: 17. svibnja.

Hodočašće biskupa i redovničkih poglavar(ic)a

Ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine u 11.00 sati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Prijave do: 17. svibnja.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi