Vijesti - Susret za duhovna zvanja u franjevačkom sjemeništu u Slavonskom Brodu

 

Susret za duhovna zvanja u franjevačkom sjemeništu u Slavonskom Brodu

Susret za duhovna zvanja u franjevačkom sjemeništu u Slavonskom Brodu Autor: ika
Objavljeno: 31. 01. 2021 - 13:20

Sjemenište Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koje je zbog potresa iz Zagreba premješteno u Franjevački samostan u Slavonskom Brodu i 2. rujna prošle godine blagoslovljeno prvi su pohodili i u njemu od petka 29. do nedjelje, 31. siječnja boravili trojica osnovnoškolaca: Filip Glasnović iz Zagreba te Emanuel Bunić i Jošua Slobođanac iz Koprivnice.

Filip je učenik osmoga razreda i župljanin župe sv. Leopolda Mandića iz zagrebačke Gornje Dubrave. Duhovni poziv osjetio je tijekom ministriranja u svojoj župi. Emanuel je učenik sedmoga razreda. Ministrirajući u svojoj franjevačkoj župi sv. Antuna Padovanskog u Koprivnici također je osjetio duhovni poziv da nasljeduje sv. Franju, koji mu je uzor u životu. Jošua je također ministrant u župe sv. Antuna u Koprivnici. Kako ističe, nije osjetio duhovni poziv, ali je u sjemenište došao jer ga je zanimalo kako mladi žive u samostanu i izbliza upozna život franjevaca. Sudeći po njihovim dojmovima oduševio ih je kako grad Slavonski Brod, čije su znamenitosti sa sjemeništarcima i odgojiteljem fra Sinišom Pucićem upoznali, tako i bratstvo franjevaca te barokna franjevačka crkva Presvetog Trojstva. Oni su kroz tri dana sudjelovali na misnim slavljima, a na nedjeljnim misama svećenici su ih predstavili zajednici.

Bio je to prvi pohod ovom mladom sjemeništu u kojem se za formaciju svećenika za sada pripremaju trojica mladića: Loris Pilav, Šimun-Benedikt Kopričanec i Anđelo Golomeić.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima održat će se 4-6. lipnja 2021. godine (Granešina 7, Zagreb) na temu "Dar vjernosti - radost ustrajnosti" pod vodstvom p. Ivana Mandurića, SJ. Prijave do: 17. svibnja.

Hodočašće biskupa i redovničkih poglavar(ic)a

Ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine u 11.00 sati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Prijave do: 17. svibnja.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi