Vijesti - Procesija svjetla s moćima sv. Terezije

 

Procesija svjetla s moćima sv. Terezije

Procesija svjetla s moćima sv. Terezije Objavljeno: 20. 03. 2015 - 22:56

Nakon procesije uslijedilo je čašćenje relikvija i cjelonoćno klanjanje pred Presvetim.

Nakon euharistijskog slavlja, u prisutnosti Terezijina hodočasničkog štapa i relikvije neraspadnutog stopala koje se čuva u crkvi Santa Maria della Scala u Rimu, u petak 20. ožujka u remetskom svetištu održan je prigodni duhovni program.

U prvom dijelu svoja svjedočanstva iznijeli su hodočasnici, članovi međunarodnog tima iz Španjolske koji predvodi o. Ivan de Jesus Mora iz avilskog samostana. Također bila je to prigoda i za iznošenje spontanih svjedočanstava nekih od prisutnih vjernika.

U drugom dijelu programa mladi iz Remeta uz pomoć Jasna Jukić scenskim prikazom su predstavili Terezijin "Put molitve", a potom prisutnima podijeli poruke sv. Terezije. Bila je to prigoda još jednom posvijestiti važnost molitve u životu svakoga pojedinca.

Posebno dojmljiv dio programa bila je procesija svjetla na "Putu svjetla" oko remetskog samostana. Procesiju je predvodio Terezijin hodočasnički štap sa željom da se "oslanjajući na njega zajedno s Terezijom hodimo za Isusom". Svijeće u rukama vjernika bile su znak vjere, a na kraju nošena na ramenima karmelskih bogoslova nalazila se relikvija Terezijina stopa kao znak nade i svijetle budućnosti, budućnosti vječne radosti.

U procesiji su uz mnoštvo vjernika sudjelovali i članovi remetskoga karmelskoga samostana, kao i zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić. Po povratku u crkvu, biskup Pozaić predvodio je litanije sv. Tereziji, a potom je uslijedio čašćenje relikvija, i cjelonoćno klanjanje pred Presvetim. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi