Vijesti - Dan otvorenih vrata samostana franjevki od Bezgrešne

 

Dan otvorenih vrata samostana franjevki od Bezgrešne

Dan otvorenih vrata samostana franjevki od Bezgrešne Objavljeno: 21. 03. 2015 - 22:42

Posjetitelji su mogli obići samostan i družiti se sa sestrama

U Godini posvećenog života, a potaknuta činjenicom da je – unatoč višestoljetnoj prisutnosti redovnika i redovnica u hrvatskom narodu – redovnički život ljudima još dosta nepoznat, Družba sestara franjevki od Bezgrešne otvorila je 21. ožujka vrata svoga matičnog samostana u Šibeniku svima koji su željeli na stvarnost redovničkog života baciti jedan "pogled iznutra".

Posjetitelji su imali mogućnost u programu obići samostan i družiti se sa sestrama. Kroz izložbe fotografija, predmeta i rukotvorina, koncipirane u 12 tematskih cjelina, upoznali su povijest Družbe i matičnog samostana, životni put jedne redovnice i faze kroz koje on prolazi, kao i svakodnevne aktivnosti sestara. Očekivano, najviše interesa posjetitelji su pokazali za one aktivnosti koje se događaju unutar samostana pa su neki najviše vremena proveli u vrtiću, drugi kod ručnih radova, a trećima je najdraža bila samostanska kuhinja. Kroz konkretne radionice otkrivali su kako sestrama polazi za rukom uvijek iznova obične stvari učiniti zanimljivima i posebnima.

Cijeli je program svoj vrhunac imao u zajedničkom euharistijskom klanjanju i misi koja je prikazana za što skorije proglašenje blaženom službenice Božje Klare Žižić – nakanu na koju cijela Družba posebno moli svakog 21. u mjesecu. Predvodio ih je don Krešimir Mateša, župnik župe sv. Jakova, a glazbeno obogatio i animirao VIS Audentes.(ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi