Vijesti - Održan susret dominikanaca bibličara

 

Održan susret dominikanaca bibličara

Održan susret dominikanaca bibličara Autor: ika
Objavljeno: 23. 01. 2021 - 10:38

Sedmu godinu u nizu tijekom siječnja održan je susret dominikanaca bibličara pod nazivom „Biblija u Jeruzalemu“. Zbog epidemioloških mjera ovogodišnji susret održan je od 3. do 5. siječnja preko Zooma, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

Dominikanci koji su se virtualno okupili iz nekoliko zemalja (Izraela, Kolumbije, Švicarske, Španjolske, Poljske, Velike Britanije, Paragvaja, Bolivije, Nizozemske, Italije i Hrvatske) tijekom susreta razgovarali su o područjima vlastitih istraživanja, dok su s učiteljem Reda Gerardom Timonerom, socijusom za intelektualni život Reda Pablom Sicoulyjem, socijusom za Latinsku Ameriku Luisom Javierom Rubiom te direktorom dominikanske Francuske biblijske i arheološke škole (www.ebaf.edu) u Jeruzalemu Jeanom Jacquesom Pérennèsom raspravljali o zajedničkim istraživačkim projektima poput projekta „Biblija u svojim tradicijama“ (http://blog.bibletraditions.org/) te implementaciji biblijskih studija u život Reda i teologiju Crkve.

Između ostaloga, odlučeno je da se ponovno pokrenu ljetne biblijske škole u Jeruzalemu za mlade dominikance te da se sljedeći susret, ako epidemiološke mjere budu povoljne, ponovno održi u Jeruzalemu od 3. do 6. siječnja 2022.

Na susretu je sudjelovao i član Hrvatske dominikanske provincije Srećko Koralija, OP koji se bavi semitskim jezicima i recepcijom biblijskih tekstova (Hebrejska Biblija, Septuaginta, Targumi) u aramejskoj i sirskoj tradiciji, a uključen je i u rad već navedenog projekta recepcije i novog prijevoda Biblije „Biblija u svojim tradicijama“.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi