Vijesti - Franjevci iz Splita donirali sredstva za stambenu jedinicu na Banovini

 

Franjevci iz Splita donirali sredstva za stambenu jedinicu na Banovini

Franjevci iz Splita donirali sredstva za stambenu jedinicu na Banovini Autor: ika
Objavljeno: 22. 01. 2021 - 18:37

Franjevci iz splitskog samostana o. fra Ante Antića s Trstenika donirali su 65 tisuća kuna za nabavku stambene jedinice, koja će potpuno opremljena biti isporučena posredstvom Hrvatskog Caritasa jednoj od obitelji koje su pogođene potresom u Banovini, izvijestili su iz Franjevačkog samostana u Splita u petak 22. siječnja.

Akciju je animirao gvardijan fra Ivan Macut, koji je bio u stalnom kontaktu s nadležnim službama iz Hrvatskog Caritasa. Zaključeno je da je u teškoj situaciji za Banovinu najbolje donirati sredstva za stambeni modul, koji kroz više godina može kvalitetno zadovoljiti potrebne uvjete za stanovanje jednoj obitelji koja je ostala bez krova nad glavom.

U franjevačkom samostanu na Trsteniku u Splitu živi i djeluje zajednica aktivnih i umirovljenih profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, kao i franjevci s drugim redovničkim službama. U istom samostanu nalazi se i klerikat s bogoslovima i njihovim odgojiteljima.

“Raduje spoznaja da su franjevci u samo nekoliko dana od pokretanja akcije uspjeli prikupiti potrebna sredstva, koja su sa samostanskog računa uplaćena na račun Hrvatskog Caritasa, a u svrhu nabavke stambenog modula”, stoji u dopisu iz Franjevačkog samostana u Splita u petak 22. siječnja.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi