Vijesti - Vjernici Hrvatske Katoličke župe München pomažu stradalima od potresa

 

Vjernici Hrvatske Katoličke župe München pomažu stradalima od potresa

Vjernici Hrvatske Katoličke župe München pomažu stradalima od potresa Autor: ika
Objavljeno: 22. 01. 2021 - 15:11

Vjernici Hrvatske Katoličke župe München u petak 22. siječnja uplatili su 69.113,93 eura na otvoreni račun Sisačke biskupije, s naznakom za pogođene i stradale od potresa.

Vjernici Hrvatske Katoličke župe München u euharistijskome slavlju na drugu nedjelju po Božiću posebno su se molili za poginule i sve stradale u potresima koji su 28. i 29. prosinca 2020. godine nanijeli ogromnu štetu i patnju ljudima u Sisku, Glini, Petrinji, i u drugim okolnim mjestima.

“U ozračju Božićne radosti, u mukama ogromne tragedije koja je zahvatila Sisačko-moslavačku županiju, želimo i dalje biti duhom blizu svima koji su u tjeskobi i strahu, koji trpe zbog onoga što još uvijek proživljavaju. Zahvalni smo za očinsku blizinu molitve i ohrabrenja što nam ih je uputio kardinal Reinhard Marx, nadbiskup naše nadbiskupije München-Freising.

Cijeli svijet je ostao zadivljen svim službama, koje su na djelu svojom žrtvom i ljubavlju pomagali, i još uvijek neumorno pomažu pogođenima u potresu. Svakom našom pomoći pomažemo potrebnima i na taj način najbolje izgrađujemo čovjeka u sebi. Nažalost, potresom ranjena Domovina, materijalne i psihičke posljedice će mjesecima uklanjati. Živimo u nadi da će državne i crkvene odgovorne službe, organizirano pristupiti obnovi koja traži brzinu, ustrajnost i djelotvoran nadzor, kako bi se pogođene zaštitilo od onih koji su uvijek spremni iskoristiti tuđe nesreće.

U ovim teškim životnim iskušenjima, svi smo pozvani da molimo za nadu koju nam samo Bog može učvrsti, da taj ranjeni dio naše domovine Hrvatske, koji je i u Domovinskom ratu prošao kroz razna iskušenja, obnovom ohrabren, započne živjeti novim životom. Zato hvala svim našim vjernicima, koji su se odmah po pristiglim vijestima o stravičnom potresu, odazvali i podržali inicijativu, da kao Župa u svojim mogućnostima, u dogovoru s našom Nadbiskupijom, organizirano pomognemo ranjenoj Sisačkoj biskupiji i svim pogođenima u potresu. Zahvaljujemo i svim ljudima dobre volje u Münchenu i okolici, koji su se samoinicijativno pridružili dobrotvornim inicijativama Hrvatskog Caritasa, Crvenog križa i drugih dobrotvornih ustanova i organizacija u prilog stradalom stanovništvu.

Uz prikupljene novčane priloge od naših vjernika, na nedjeljnim svetim misama, toliki su naši vjernici i ljudi dobre volje svoj novčani prilog izravno uplatili na otvoreni pod-račun naše župe „Spende konto“. U tom zajedništvu sakupili smo 69.113,93 EURA. Naša župa je kao oblik neposredne pomoći taj potpun iznos u petak 22. siječnja, uz odobrenje i supotpis naše Nadbiskupije, izravno uplatili na otvoreni račun Sisačke biskupije, s naznakom za pogođene i stradale od potresa.

Vjerujemo da će ova naša skromna materijalna i novčana pomoć barem donekle ublažiti velike nevolje koje je potres uzrokovao velikom broju ljudi. Mi, franjevci, zajedno s našim časnim sestrama i župnim djelatnicima, ponosni smo na vjernike koji su se na naš apel za pomoć nastradalima odazvali, i na spomenuti način posvjedočili braći i sestrama u nevolji svoju blizinu. I dalje molimo, da dobri Bog, dadne snagu svoga Duha biskupu Vladi Košiću, suradnicima, Caritasovim djelatnicima i napose stradalnicima. U ovim životnim nedaćama od potresa, kao i od ove duge pandemije koronavirusa, svi zajedno kao složna braća i sestre, pogled usmjerimo prema najvjernijoj Odvjetnici Hrvatske, Majci naše nade, da nam pomogne i u kušnji ljubiti, služiti i dijeliti. Neka nas na tom putu prati i zagovor našeg nebeskog zaštitnika Blaženog Alojzija Stepinca, svjedoka djelotvorne ljubavi i čiste savjesti”, poručili su franjevci, redovnice i župni djelatnici sa župnikom fra Petrom Klapežom.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi