Vijesti - Novi vrhovni poglavar Salezijanske družbe

 

Novi vrhovni poglavar Salezijanske družbe

Novi vrhovni poglavar Salezijanske družbe Objavljeno: 25. 03. 2014 - 21:46

27. opći sabor Salezijanske družbe izabrao je novog vrhovnog poglavara i 10. don Boscova nasljednika. To je don Angel Fernandez Artime, dosadašnji provincijal Južne argentinske salezijanske provincije. Don Angel je izabran 25. ožujka u prvom glasovanju.

Don Angel Fernandez Artime rođen je 21. kolovoza 1960. u mjestu Gozon-Luanco u Španjolskoj (Asturija). Prve privremene zavjete u Salezijanskoj družbi položio je 3. rujna 1978, a vječne 17. lipnja 1984. u Santiago de Composteli. Za svećenika je zaređen u Leonu u Španjolskoj 4. srpnja 1987. U salezijanskoj provinciji bio je delegat za pastoral mladih, ravnatelj škole u mjestu Ourense, član provincijalnog vijeća i vikar provincijala, a od 2000. do 2006. obnašao je službu provincijala u istoj provinciji. Bio je član tehničke komisije koja je pripravljala 26. opći sabor Salezijanske družbe. Godine 2009. imenovan je provincijalom Južne argentinske provincije i tu je službu vršio do danas. Tijekom svoje službe provincijala imao je prigodu i dužnost osobno surađivati s tadašnjim nadbiskupom Buenos Airesa, kardinalom Jorgeom Mariom Bergogliom, današnjim papom Franjom.

Don Angel je doktor pastoralne teologije, a ima i licencijat iz filozofije i pedagogije. (ika)

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
“Nauk krstjanski” i...
Slijedeći članak:
S. Samuela Klaić završila...
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi