Vijesti - S. Samuela Klaić završila postdiplomski studij

 

S. Samuela Klaić završila postdiplomski studij

S. Samuela Klaić završila postdiplomski studij Objavljeno: 27. 03. 2014 - 12:56

Dana 27. ožujka 2014., na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu s. Samuela Klaić, Školska sestra franjevka Bosansko-hrvatske provincije završila je postdiplomski studij odgojnih znanosti sa specijalizacijom iz Formacije odgajatelja i animatora za pastoral zvanja. Završni rad na temu "Aktualni izazovi za redovnički odgoj u perspektivi obnove odgojnog plana Kongregacije školskih sestara franjevki Krista Kralja" izradila je pod vodstvom prof. dr. Methode Gahungu.

U svome radu s. Samuela predstavlja glavne crte redovničkog odgoja danas, bazirajući se na smjernicama crkvenog naučiteljstva, ponajprije onih dokumenata koji se bave redovništvom i redovničkim odgojem. Kroz analitičko-kritički pristup predstavlja, zatim, neke ključne izazove koje društveno-kulturni, crkveni, obiteljski kontekst i kontekst mladih stavljaju pred redovnički odgoj. Posebno se zaustavlja na analizi odgojne prakse u Kongregaciji školskih sestara franjevki Krista Kralja ističući elemente koji predstavljaju resurse ili ograničenja i izazove u pastoralu zvanja, početnom i trajnom odgoju. Na kraju, polazeći od identiteta školske sestre franjevke, predlaže konkretne ciljeve i sredstva kojima se, kroz odgojni proces, on može realizirati.

U komisiji obrane rada, uz mentora, bili su prof. dr. Mario Oscar Llanos i prof. dr. Natale Zanni. Podršku su joj svojom prisutnošću dali s. Klara Šimunović, vrhovna predstojnica, sestre iz Vrhovnog vijeća i velik broj sestara, prijatelja i kolega s Papinskog salezijanskog sveučilišta.

Nakon uspješno završenog studija s. Samuela će započeti svoje djelovanje u odgoju kandidatica svoje Zajednice, te u sustavnom radu Provincijskog vijeća za početni odgoj i pastoral zvanja.

S. Samuela (Ana) Kalić rođena je 30. siječnja 1980. u Tolisi od oca Ante i majke Ljubice. Nakon završene osnovne škole primljena je u kandidaturu Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije. Prve zavjete položila je 2. kolovoza 2001. u Kloštru Ivaniću, a doživotne 13. kolovoza 2006. u Bučićima. Nakon završenog studija Pedagogije i Talijanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2008. godine stekla naziv profesor Pedagogije i Talijanskog jezika i književnosti upisala je postdiplomski studij odgojnih znanosti sa specijalizacijom iz Formacije odgajatelja i animatora za pastoral zvanja na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu.

S. Kata Karadža

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023. 
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi