Vijesti - Križni put redovnica s biskupom Ivasom

 

Križni put redovnica s biskupom Ivasom

Križni put redovnica s biskupom Ivasom Objavljeno: 23. 03. 2014 - 12:04

Redovnice koje su na službi u Šibenskoj biskupiji okupile su se na molitvu križnog puta sa šibenskim biskupom Antom Ivasom u nedjelju 23. ožujka u župnoj crkvi Gospe od Pomišljaja u Bilicama.

Susret je počeo pozdravom župnika fra Tomislava Brekala koji je kratko govorio o povijesti župe i njezinom sadašnjem trenutku. "Trebaš nam, Gospodine! Trebaš nam svima: i djeci i mladima; odraslima i starima; svećenicima, redovnicima i redovnicama. Trebaš našem narodu i ovom našem, često odmetničkom vremenu. Trebaš nam, Gospodine, da ne zalutamo na stranputicu koja unesrećuje i vodi u propast i smrt", započeo je biskup križni put koji je sam napisao.

Razmišljanja o pojedinim postajama Isusova križnog puta, čitale su predstavnice svih okupljenih redovničkih zajednica. Prateći Isusa na njegovu križnom putu i moleći s njegovom majkom Marijom, redovnice su prikazivale Gospodinu redovničke zajednice, svećenička i redovnička zvanja, kao i obitelji iz kojih ona dolaze.

Po završetku molitvenog susreta, redovnice su s biskupom obišle župni pastoralni centar u izgradnji i zadržale se u druženju sa župljanima koji su ih dočekali s gostoprimstvom. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi