Vijesti - Događanja uz završetak Godine posvećenog života u Dubrovačkoj biskupiji

 

Događanja uz završetak Godine posvećenog života u Dubrovačkoj biskupiji

Događanja uz završetak Godine posvećenog života u Dubrovačkoj biskupiji Autor: ika
Objavljeno: 17. 01. 2016 - 08:42

Zahvala Bogu i Crkvi za Godinu posvećenog života te molitva za nova duhovna zvanja

Ususret završetku Godine posvećenog života koji će se u Dubrovačkoj biskupiji slaviti u subotu 30. siječnja, Vijeće za posvećeni život organiziralo je od petka 15. siječnja do petka 29. siječnja molitvu u redovničkim zajednicama u biskupiji.

Dvije su nakane te molitve u redovničkim zajednicama: zahvala Bogu i Crkvi za Godinu posvećenog života te molitva za nova duhovna zvanja. 

U petak, 15. siječnja molilo se u zajednici Franjevki od Bezgrešnog začeća, u subotu, 16. siječnja u zajednicama sestara dominikanki. U nedjelju, 17. siječnja na ove nakane molit će se u zajednicama školskih sestara franjevki, u ponedjeljak 18. siječnja kod Marijinih sestara. Zatim slijede molitve u zajednicama službenica milosrđa (19. 1.), kćeri milosrđa (20. 1.), kod isusovaca (21. 1.), služavke Malog Isusa (22. 1.), kćeri Božje ljubavi (23. 1.), sestara milosrdnica (24.1.), dominikanaca (25. 1.), male braće (26. 1), kapucina (27. 1.), salezijanaca (28. 1.) i pavlina (29. 1.) .

Godina posvećenog života u Dubrovačkoj biskupiji bit će zatvorena u subotu 30. siječnja. U 10 sati započet će euharistijsko klanjanje u crkvi Male braće, kao priprava za euharistijsko slavlje, nakon kojega će redovnici i redovnice krenuti u procesiji u katedralu. Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u katedrali predslavit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, koji je i predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života. 
Još jedan zanimljiv događaj održat će se još dok traje Godina posvećenog života. U Svjetskoj molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana održat će se prvi put susret pravoslavnih monaha i monahinja i katoličkih redovnika i redovnica u subotu 23. siječnja 2016. s početkom u 17 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u bivšem samostanu sv. Klare u Dubrovniku. Nakon toga slijedi ekumenska molitva u katedrali u 19 sati.

Na razini opće Crkve, prema odluci pape Franje, Godina posvećenog života započela je u nedjelju 30. studenoga 2014. godine, a završava 2. veljače 2016. godine. U dubrovačkoj katedrali istoga dana bila je otvorena ta godina za Dubrovačku biskupiju, a tijekom godine održane su brojni susreti, molitve i različita događanja u kojima su sudjelovale redovničke zajednice koje djeluju na području biskupije.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi