Vijesti - Završilo VIII. plenarno vijeće Družbe Kćeri Božje ljubavi

 

Završilo VIII. plenarno vijeće Družbe Kćeri Božje ljubavi

Završilo VIII. plenarno vijeće Družbe Kćeri Božje ljubavi Autor: s. M. Tea Barnjak, FDC
Objavljeno: 20. 09. 2016 - 21:40

U nedjelju, 18. rujna 2016., održano je posljednje zasjedanje VIII. plenarnog vijeća Družbe. Rad VIII. plenarnog vijeća zaključila je i tom prigodom završnu riječ uputila s. Maria Dulce Adams, vrhovna glavarica. U svome govoru zahvalila se svim članicama Plenarnog vijeća za sudjelovanje i suradnju, a s. Gordani Igrec, provincijalnoj glavarici Provincije Božje providnosti i sestrama  Provincije Božje providnosti za organizaciju i lijepo odvijanje ovoga susreta.

U ime sudionica zahvalu Vrhovnoj Glavarici za njezino predsjedanje ovim skupom izrekla je s. M. Felicitas Venglikova, provincijalna glavarica Provincije Gospe Žalosne (Slovačka). Nakon završne riječi Vrhovne Glavarice i zahvale sudionica za njezinu prisutnost i predsjedanje uslijedio je i posljednji službeni čin VIII. plenarnog vijeća – primopredaja odnosno preuzimanje dužnosti nove vrhovne ekonome s. Isair Barbaro. Vrhovna glavarica s. Maria Dulce Adams zahvalila je s. M. Margareti Molek iz Provincije Majke Božje Čenstohovske (Poljska) za 25 godina predanoga i revnoga vođenja financijskih poslova Družbe, a s. Isair Barbaro iz Provincije Naše Gospe od Naviještenja (Južni Brazil), novoj vrhovnoj ekonomi, je u istome poslu poželjela obilje Božjega blagoslova, mudrosti i razboritosti.

U ponedjeljak, 19. rujna 2016., upriličen je hodočasničko-rekreativni izlet za članice Plenarnog vijeća. Sestre su najprije  hodočastile u Svetište Gospe Trsatske, najstarije hrvatsko marijansko svetište. Zatim su putovanje nastavile prema Selcu gdje su se, u popodnevnim satima, ukrcale na brod za Vrbnik na otoku Krku te su u šetnji i druženju provele ostatak dana.

U utorak, 20. rujna 2016., euharistijsko slavlje prigodom završetka VIII. plenarnog vijeća Družbe predvodio je mons. dr. sc. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački uz koncelebraciju prof. dr. sc. fra Ante Crnčevića, profesora liturgike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uvodeći u euharistijsko slavlje mons. Šaško je pozvao sudionice Plenarnog vijeća da zahvale Bogu što po ljudskoj suradnji i susretima stvara nova prijateljstva kao i da zahvale za sve primljene darove po kojima mogu biti probuđene kako bi uzmogle probuditi druge. A kako biti budni/probuđeni pokazuju nam sv. Andrija Kim Taegon, prezbiter, Pavao Chong Ha-sang i drugovi, mučenici, čiji spomendan danas slavimo.  Biskup Šaško je u svojoj homiliji, nadahnutoj liturgijskim čitanjima spomendana sv. Andrije Kim Taegona, prezbitera, Pavla Chong Ha-sanga i drugova, mučenika, a povezanom s  motom (Probudite svijet!) i temom Plenarnog vijeća (Profil onih koje vrše službu autoriteta u Družbi Kćeri Božje ljubavi), izdvojio dvije riječi: profil i autoritet koje je potom detaljno obrazložio. Potaknuo je da molimo na nakanu da u Crkvi osobito oni koji vrše službu autoriteta stave u prvi plan slušanje Božje riječi, da slušaju Gospodina kako bi mogli čuti čovjeka – onoga koji je blizu kao i one koji su daleko. Sestrama je preporučio i da mole za nova zvanja u Crkvi, za sve kojima Gospodin upućuje svoju riječ ne samo da je slušaju, nego da je čuju i slijede. Taj profil osluškivanja Božje riječi i aktivnoga nasljedovanja na poseban su nam način ostavili mučenici, od prvih kršćanskih vremena, pa sve do naših Blaženica – Drinskih mučenica.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi