Vijesti - Završene Franjevačke pučke misije u Bjelovaru

 

Završene Franjevačke pučke misije u Bjelovaru

Završene Franjevačke pučke misije u Bjelovaru Objavljeno: 01. 03. 2015 - 19:32

Svečanom euharistijom u nedjelju 1. ožujka 2015. godine u župi sv. Antuna Padovanskoga u Bjelovaru završene su Franjevačke pučke misije. Misije su započele u nedjelju 22. veljače večernjIm euharistijskim slavljem koju je predslavio biskup bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak u prisutnosti franjevaca misionara i domaćih franjevaca koji su na službi u toj župi.

Glavna tema Franjevačkih pučkih misija bila je: "Danas mi je boraviti u tvojoj kući" (Lk 19,5), a teme koje su se razmatrale svaki dan bile su slijedeće: Poziv i poslanje, Zajedništvo, Svjedočanstvo, Euharistija, Milosrđe, Blažena Djevica Marija i Dan zajedništva, zahvale i poslanja.

U tjedan dana u Franjevačkim pučkim misijama sudjelovalo je deset franjevaca misionara: fra Goran Malenica, fra Franjo Glasnović, fra Zdravko Čukelj, fra Grgur Blažević, fra Krunoslav Albert, fra Rozo Brkić, fra Robert Ćibarić, fra Klaudio Milohanović, fra Igor Andrijević i fra Ivan Matić, koordinator Franjevačkih pučkih misija.

Za vrijeme misija došli su također i franjevački bogoslovi iz Zagreba i posvjedočili o svome pozivu, a na kraju Misija došli su u posjet mladi framaši zajedno sa školskim sestrama franjevkama iz Kloštra Ivanića. Toga dana, u subotu navečer u Domu kulture Bjelovara, zbor mladih „Mlado Stado" iz Koprivnice izveli su mjuzikal „Sa svetim Franjom - Zajedno".

Svako jutro franjevci su molili jutarnju molitvu s narodom, pred izloženim Presvetim oltarskim sakramentom u crkvi. Presveto je bilo izloženo do podne, a tijekom cijelog dana misionari su bili na raspolaganju ljudima koji su željeli svetu ispovijed ili duhovni razgovar.

Franjevci misionari imali su različite susrete: s mladima u Srednjoškolskom centru i u IV. osnovnoj školi, s prvopričesnicima i krizmanicima u crkvi, sa zatvorenicima u bjelovarskom zatvoru, sa starijim osobama u Domu za starije i nemoćne, s osobama s intelektualnim poteškoćama, s hrvatskim braniteljima, susrete po obiteljima…

Za vrijeme Misija naročito su se dojmila osobna svjedočanstva braće franjevaca, a isto tako svjedočanstvo koje su podjelili s vjernicima bračni par Ljerka i Nino Majer iz Maloga Lošinja koji su članovi Franjevačkog svjetovnog reda.

Završnu misu predvodio je mons. Stjepan Ptiček, generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije i župnik bjelovarske župe sv. Terezije Avilske. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi