Vijesti - Zahvalno hodočašće katoličkih dječjih vrtića Majci Božjoj Bistričkoj

 

Zahvalno hodočašće katoličkih dječjih vrtića Majci Božjoj Bistričkoj

Zahvalno hodočašće katoličkih dječjih vrtića Majci Božjoj Bistričkoj Autor: Povjerenstvo HRK za predškolski i školski odgoj
Objavljeno: 27. 05. 2018 - 10:39

U organizaciji Povjerenstva za predškolski i školski odgoj ustanova čiji su osnivači redovničke ustanove održano je u subotu 26. svibnja 2018. hodočašće katoličkih dječjih vrtića i vrtića koji imaju Katolički program na Mariju Bistricu. 

Lijepo i sunčano subotnje jutro kao da je bilo odraz raspoloženja srdaca male dječice koja su se sa roditeljima okupljala ispred bazilike dragog nam svetišta. Vidjele su se brojne zastave i transparenata dječjih vrtića, a sve je vrvjelo od raznobojnih majica i kapa kojima su djeca pokazala kojem vrtiću pripadaju. Divno je vidjeti kako su i djeca i roditelji povezani sa vrtićem i sestrama koje vode vrtić te sa karizmom određene redovničke zajednice.

 U 10 sati započela je procesija u bazilici oko oltara gdje se nalazi kip Majke Božje Bistričke. Bilo je prekrasno za vidjeti toliku djecu i roditelje kako s vjerom i pobožnošću pjevaju marijanske pjesme i obilaze oltar, noseći dragoj Nebeskoj Majci svoje želje i molitve. Zaista se osjetila prisutnost Blažene Djevice Marije koja s ljubavlju uslišava one koji joj se utječu u pomoć.

Nakon procesije, uputili smo se u crkvu na otvorenom gdje je u 11 sati počela sveta misa. Misu je predslavio vlč. Domagoj Matošević, a djeca iz DV Blažene Hozane i iz ostalih vrtića, su misu animirala pjevanjem. Na početku vlč. Domagoj je pozvao da djeca i roditelji, kad se prozove ime njihovog vrtića, glasno viknu „aleluja“. Tako se kroz nekoliko minuta Bistricom orilo gromoglasnih trideset i tri  „aleluja“.

Vlč. Domagoj se u propovjedi približio djeci i na njima jednostavan način rastumačio Božju riječ, tj. prispodobu o talentima. Tako je rekao da nam je Bog dao mnoge talente i da ih moramo koristiti na korist svih, a ne ih sebično zadržati za sebe. Također, svi smo posebni te nemamo jednake talente. Stoga smo potrebni jedni drugima.

Nakon svete mise slijedila je recitacija Majci Božjoj Bistričkoj koju je prigodno napisala odgojiteljica s. Matea Cerovečki a djeca je su recitirala. Pred kraj recitacije, puštena je u zrak velika krunica od balona kao simbol molitava koje smo uputili našoj dragoj Nebeskoj Majci. Na križ te 15 metara duge krunice upisali su se svi vrtići koji su sudjelovali na hodočašću. Krunica je izazvala opće oduševljenje svih, posebno djece. Dirljivo je bilo vidjeti oči djece i odraslih uprte u nebo i tihi vapaj djece Marijo! K tebi šaljemo svoje hvale, molitve i prošnje svete, Ti ih Marijo uzmi….tebi nek polete! Marijo, svibnja kraljice moli za nas, danas i uvijek blagoslovi nas!

Nakon okrepe i osobnih pobožnosti svi su se vratili svojim kućama.

Vjerujem da je ovo hodočašće potaklo kako srca odraslih, tako i  mala srca djece da još više zavole Mariju i mole joj se u svojim potrebama.  

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi