Vijesti - U Metkoviću počeo isusovački program Magis Europe

 

U Metkoviću počeo isusovački program Magis Europe

U Metkoviću počeo isusovački program Magis Europe Autor: ika
Objavljeno: 24. 07. 2022 - 16:26

Misom koju je isusovac o. Mislav Skelin slavio u nedjelju 24. srpnja u crkvi Sv. Nikole biskupa u Metkoviću u dolini Neretve počeo je isusovački međunarodni program za mlade Magis Europe 2022.

Uvodeći u misu o. Skelin zahvalio je Bogu na milosti što može slaviti misu zajedno s mladima i vjernicima „u dragom Metkoviću, gradu misionara o. Ante Gabrića“. „Dolazim ovdje kao duhovnik Magisa, gdje će skupina mladih ljudi iz Hrvatske, Europe i svijeta, nastojati kušati Božju blizinu, i to upravo ovdje, u blagoslovljenom kraju, pa vas molim za vašu molitvenu podršku“, rekao je o. Skelin.

U homiliji je naglasio važnost sabranosti u molitvi, rekavši da se može moliti na svakom mjestu i svakom trenutku, makar strelovito, jednostavno, zahvaljujući. Govoreći o molitvi Očenaša i krunice prisjetio se razmišljanja oca Gabrića. „Ako se malo potrudimo, možemo pronaći trenutke tišine, sabranosti, možemo zaista doći do onog raspoloženja o kojem govori otac Ante, govori o Gangesu, palmama, kolibama, tišini, večeri, lađaru kojem je zapamtio ime, što znači da je tom čovjeku kompletna stvarnost bila zapravo sveta i on je znao kušati Božju prisutnost, Božju blizinu u svim okolnostima“, pojasnio je o. Skelin.

O molitvenom programu i projektu Magis govorile su Petra Krstičević i Marina Garić, koje su zahvalile svima na gostoprimstvu. Pojasnile su, među ostalim kako je Magis nastao u Hrvatskoj 2014. godine, a pokrenuo ga je o. Ivan Ike Mandurić. Program Magis, namijenjen mladima do 35. godine, neće se odvijati samo u Župi sv. Nikole nego i okolnim župama. U ponedjeljak iz Desana idu na Rujnicu, gdje će se slaviti misa u kapelici Sv. Roka, zatim na Babinu Gomilu, a u utorak na Marin Vijenac i Vidonje. U srijedu su u Međugorju, a četvrtak u Borovcima, gdje će se slaviti misa u 19 sati. Program na ovim prostorima završava u petak 29. srpnja u crkvi Sv. Nikole misnim slavljem u 11 sati.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi