Vijesti - U Brodskom Vinogorju započela velika devetnica Djetetu Isusu

 

U Brodskom Vinogorju započela velika devetnica Djetetu Isusu

U Brodskom Vinogorju započela velika devetnica Djetetu Isusu Autor: ika
Objavljeno: 25. 03. 2023 - 19:38

Sestre služavke Maloga Isusa koje djeluju u Brodskom Vinogorju kod Slavonskog Broda zajedno su s vjernicima Slavonskobrodskog dekanata na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u subotu 25. ožujka započele veliku devetnicu Djetetu Isusu.

Devetnicom sestre nastavljaju molitvu za proglašenje blaženim i svetim svoga utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, u godini jubileja njegove 180. obljetnice rođenja i krštenja.

Jutarnje misno slavlje u kapeli Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen kući u kojoj djeluju Služavke Maloga Isusa predvodio je domaći župnik Krunoslav Karas.

U prigodnoj homiliji župnik Karas je pojasnio tri glavne poruke svetkovine Navještenja Gospodinova; da život počinje od začeća i traje do prirodne smrti, da je majčinstvo sveto te da su kršćani pozvani Riječ Božju primiti u svoje srce, dopustiti da se u njima utjelovi, da raste i bude prepoznatljiva po njihovim djelima.

„Ova je svetkovina − svetkovina začeća Gospodinova. Isus je začet u utrobi majčinoj, pod njezinim srcem. Zato nam ova svetkovina jasno govori da život započinje začećem. Onoga časa kada je Marija rekla ‚Neka mi bude po riječi tvojoj‘ silom Duha Svetoga Isus je začet. Druga poruka za koju nas odgaja današnja svetkovina jest da je majčinstvo sveto, da je to posebna milost, blagoslov koji Bog daje da bude sudionica u njegovu djelu stvaranja, da kroz majke dolazi blagoslov ovome svijetu. Nema veće milosti, dara ovome svijetu od onoga kada se rodi čovjek koji je slika Božja. Začeće Isusovo kaže da ono najveće što Bog daje ljudskome rodu je da žena može biti majka. Treća je poruka današnje svetkovine da je Isus posvetio Marijin život time što je ušao u njezinu utrobu, srce. To i nama govori, da kada Isusa primimo u svoj život, u svoje srce i mi postajemo blagoslovljeni. Na nama je da Božju riječ s ljubavlju čitamo, prihvatimo je, ozbiljno shvaćamo, dopuštamo da ona u nama i po nama u ovome svijetu donosi ploda, da bude vidljiva po našim djelima“, rekao je vlč. Karas i pozvao vjernike da o tome više razmišljaju u svom svakodnevnom životu.

Kako su toga dana Prijatelji Maloga Isusa, koji su pridruženi članovi Služavki Maloga Isusa, slavili svog nebeskog zaštitnika, župnik Karas posebno je na kraju mise blagoslovio nazočnu djecu koja su pješice hodočastila iz susjedne Župe sv. Dominika Savija. Djeca su, predvođena voditeljicom dječjeg zbora Antonijom Majić i orguljašicom s. Pavkom Dujmović, Služavkom Maloga Isusa, predvodila liturgijsko pjevanje.

Nakon mise je s. Kristina Adžamić predvodila pobožnost Djetetu Isusu. Pozvala je vjernike da im se pridruže u molitvi za Stadlerovo proglašenje blaženim i svetim za što će posebno moliti na misnim slavljima tijekom devet mjeseci, svakoga 25. u mjesecu. Ta će euharistijska slavlja u kapeli Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen-kući sestara služavki Maloga Isusa u Brodskom Vinogorju predvoditi župnik Karas.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Studijski dani za početnu formaciju

28. veljače - 29. svibnja 2024.

Stručni skup za više redovničke poglavarice

4. - 5. lipnja 2024. (Zagreb, Slavoljuba Bulvana 4)
Tema: Posvećeni život pred izazovima zlostavljanja
Voditelji: s. Dijana Mihalj MVZ, don Đuliano Trdić i don Tomislav Kutleša
Prijave do: 4. svibnja 2024. 

Susret HBK i HRK

Zagreb, 5. lipnja 2024.

Susret poglavarica mjesnih zajednica

7. - 9. lipnja 2024. (Livno - BiH, Savezne Republike Njemačke 5)
Tema: Autoritet u Kristovu duhu
Voditelj: p. Mirko Nikolić SJ
Prijave do: 7. svibnja 2024.

Redovnički dani

Split, 20. - 21. rujna 2024.
Dubrovnik, 21. rujna 2024.
Zagreb, 27. - 28. rujna 2024.
Rijeka, 5. listopada 2024.
Đakovo, 5. listopada 2024.
Tema: Ususret Svetoj godini: pomireni s Bogom i međusobno

Skupština HRK

9. - 10. listopada 2024.

Seminar za medicinske sestre redovnice

Đakovo, 11. - 13. listopada 2024.
Tema: Ususret Svetoj godini - u molitvi, pokori i djelima milosrđa
Voditelj: br. Jakov od Križa (Milić) OCD
Prijave do: 11. rujna 2024.

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 4 (2023.)
Vijesti 4 (2023.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi