Vijesti - Svećeničko ređenje salezijanca don Danijela Dragičevića

 

Svećeničko ređenje salezijanca don Danijela Dragičevića

Svećeničko ređenje salezijanca don Danijela Dragičevića Autor: Marijan Zovak
Objavljeno: 06. 05. 2017 - 22:37

Na blagdan svetog Dominika Savija, u subotu 6. svibnja u župi Marije Pomoćnice na splitskom Kmanu održano je svećeničko ređenje salezijanca don Danijela Dragičevića. Za svećenika je zaređen po rukama botorskog biskupa mons. Ilije Janjića. To je ujedno i prvo ređenje u toj župi od njenog osnivanja 1968. godine. Na ređenju je koncelebrirao provincijal Hrvatske Salezijanske Provincije sv. Ivana Bosca, don Pejo Orkić, zajedno sa savjetnikom za odgoj i obrazovanje don Mladenom Delićem, žepačkim župnikom vlč. Predragom Stojčevićem i još tridesetak salezijanskih đakona i svećenika, uključujući i neke od don Danijelovih odgojitelja iz Italije. 

Na početku mise je don Mirko Barbarić, ravnatelj splitske salezijanske zajednice, pozdravio sve prisutne, ponajviše novoređenika don Danijela Dragičevića i njegove roditelje Nevenka i Svjetlanu te braću i rodbinu. Misi je prisustvovalo mnoštvo mladih sa raznih strana Hrvatske i Bosne i Hercegovine te dosta velik broj članova Salezijanske obitelji, posebice salezijanaca suradnika. Jedan od najljepših trenutaka ređenja bila je osobna molitva za ređenika, kada se snažno osjetio duh Salezijanske obitelj, koja moli za svoga brata i pastira.

Riječi koje je mons. Janjić izrekao u svojoj homiliji bile su snažne i ohrabrujuće, blage i poučne. Pozvao je don Danijela da bude svećenik po srcu Isusovu i Marijinu, da se otvorena duha hrani Riječju, jer ta Riječ je ona kojom on treba hraniti puk i u toj Riječi svaki svećenik ima moć rušiti i istrebljivati zlo, moć graditi i obnavljati Božji narod. Jeremija se nije osjećao sposobnim za poslanje koje mu je Gospodin namijenio, ali kako kaže i don Danijelovo geslo „Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas“ (Iv, 15,16), a „Ako je Bog za nas, tko će protiv nas“ (Rim 8,31). Tim je riječima, ne samo don Danijela, nego i sve prisutne potakao da razmisle o vrijednosti i ljepoti Božjeg poziva, obvezi da ga salezijanci svjedoče mladima, te o važnosti bezkompromisnog svjedočenja istine u današnjem društvu.

Nakon svete mise slavljeničko raspoloženje i druženje nastavilo se u prostorijama oratorija i na salezijanskom dvorištu.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi