Vijesti - Susret svećenika, redovnika i redovnica iz Cetinske krajine u Sinju

 

Susret svećenika, redovnika i redovnica iz Cetinske krajine u Sinju

Objavljeno: 07. 08. 2013 - 10:51

Svećenici, redovnici i redovnice, bogoslovi, sjemeništarci, kandidatice i novakinje iz Cetinske krajine hodočastili su u srijedu 7. kolovoza u svetište Gospe Sinjske u Sinj. U samostanskoj crkvi Gospe Sinjske splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje na kojem je sudjelovalo 97 svećenika, 214 redovnica, bogoslovi i sjemeništarci, kandidatice i novakinje, među kojima su bili provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, sinjski gvardijan fra Petar Klapež te provincijalka s. Anemarie Radan.

Na početku slavlja riječi pozdrava uputio je sinjski gvardijan fra Petar Klapež, koji je izrazio dobrodošlicu u svetište Gospe Sinjske i zahvalio Bogu za otajstvo euharistije koje je stavljeno u središte susreta, a po kojem se hrani vjera i svećenički te redovnički poziv. "U ovoj Godini vjere mi, Bogu posvećene osobe ovog plemenitog Cetinskog kraja, došli smo u devetnici Velike Gospe u Sinj kao hodočasnici. U ovom susretu blisko smo povezani s Čudotvornom Gospom Sinjskom, koja je snažno obilježila naše živote, a posebno naše pozive i odazive. Želimo biti živa kršćanska i molitvena nazočnost, ovdje gdje je molitva jedini odgovor na pitanja koja toliko puta u našem pozivu nadilaze ljudsku ograničenost", rekao je gvardijan.

Pozdravivši sve okupljene, nadbiskup Barišić rekao je kako u Godini vjere trebaju biti zahvalni Bogu za dar posvećenog života i moliti da Gospodin još više umnoži tu milost dara posvećenog života te da su ovakvi susreti prilika za zahvalu Bogu, roditeljima i svima koji su bili pratitelji na putu svećeništva i redovništva.

Na završetku slavlja provincijal Kodžoman istaknuo je taj susret kao poticaj "da ne zaboravimo odgovornost prema svome hrvatskom narodu". "Kao redovnici i redovnice na njivi Gospodnjoj Bog nam je dao različite službe koje se očituju u odgojiteljima, katehetama, profesorima i svi skupa smo neprocjenjivo blago", rekao je provincijal. Prije blagoslova i otpusta, svi okupljeni izmolili su posvetnu molitvu Gospi Sinjskoj. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola formacije za odgojitelj(ic)e

31. srpnja - 5. kolovoza 2022., Lužnica
Tema: Biti autentičan/na odgojitelj/ica
Voditelji: s. Danijela Anić, Josip Bošnjaković, Marinko Pehar
Prijave do: 1. srpnja 2022.
Cijena: 2.000,00 kn

Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7. - 9. listopada 2022. godine
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi