Vijesti - Susret predsjednice RH s relikvijom sv. Terezije Avilske

 

Susret predsjednice RH s relikvijom sv. Terezije Avilske

Susret predsjednice RH s relikvijom sv. Terezije Avilske Objavljeno: 19. 03. 2015 - 05:24

Predsjednica Republike Hrvatske primila svjetske hodočasnike

Tijekom hrvatske etape "Puta Svjetla", na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, svjetske hodočasnike primila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Organizatori programa predložili su predsjednici kratki susret kako bi joj predstavili relikviju štapa svete Terezije Avilske i tako je pobliže upoznali s tom sveticom. Predsjednica je uzela je štap u svoje ruke i izrazila želju da Svetica blagoslovi njezin ured.

Grabar-Kitarović zaželjela je čuti iskustva hodočasnika koji su istaknuli svoju iznenađenost živošću Karmela na ovim prostorima i ljepotom Hrvatske. U razgovoru je istaknuta borba svete Terezije Avilske za dostojanstvo žene u svoje vrijeme i činjenica da je ona prva žena proglašena naučiteljicom Crkve.

Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila im je na posjetu i poželjela da i dalje promiču mir i svjetlo na svome putovanju, kao što je to srčano radila i sv. Terezija Avilska.

Provincijal hrvatskih karmelićana o. Srećko Rimac darovao je Predsjednici knjigu "Moj život" svete Terezije, a uručena joj je i mladenačka majica s natpisom: "Keep calm. Samo Bog je dosta".

Hodočasnici "Puta Svjetla" obećali su hrvatskoj predsjednici molitvu u odgovornim zadaćama za njezino osobno dobro i za dobro hrvatskoga naroda i svih građana Hrvatske. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi