Vijesti - Susret kardinala Bozanića s redovnicama grada Zagreba

 

Susret kardinala Bozanića s redovnicama grada Zagreba

Susret kardinala Bozanića s redovnicama grada Zagreba Autor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/ika
Objavljeno: 18. 03. 2016 - 23:12

Ono što jesmo, to smo zahvaljujući Božjem milosrđu

Molitvom Večernje i uvodnom riječi dopredsjednice Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica s. Miroslave Bradica, započeo je u petak, 18. ožujka u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu tradicionalni korizmeni susret zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s redovnicama grada Zagreba.

Zahvaljujući Kardinalu na vremenu koje im poklanja te njegovim poticajima na veću revnost i zauzetost, s. Bradica kazala je kako u Godini milosrđa redovnice žele biti milosrdne sestre i majke svima oko sebe.
 
U svojoj se prigodnoj riječi kardinal Bozanić osvrnuo na knjigu pape Franje „Božje je ime milosrđe“, koja, kako je rekao, nije neki učeni traktat o milosrđu, već Papin doživljaj Boga koji je samo milosrđe.

Na jednom mjestu u knjizi, nastavio je Kardinal, Papa sebe i svoje zvanje tumači kao dar Božjeg milosrđa. Približavajući se Papi, mogli bismo i sebe tako promatrati. To što smo redovnice ili svećenici nije po našoj zasluzi, već je Bog odabrao nas i On se spustio do nas – istaknuo je Kardinal.

Naglasio je kako Godina milosrđa predstavlja izazov da bolje upoznamo Boga, jer nitko ne može reći da Boga potpuno poznaje. Boga se otkriva i Papa želi da Boga otkrijemo upravo tim vidom – kao Boga milosrdnog.

Zadivljujuće je, primijetio je Kardinal, kolike družbe nose riječ „Milosrđe“ u svom naslovu. To su vaši utemeljitelji duboko shvatili i prepoznali, uzeli i dali vama da to živite, ostvarujete i svjedočite – napomenuo je.
 
Osvrćući se dalje na Papinu knjigu, Kardinal je kazao da kada pristupamo Bogu moramo pristupati sa spomenom zahvale, te istaknuo kako je česti problem čovjeka današnjice zaborav. Onaj zaborav, kako ističe Papa, kada čovjek zaboravlja na sva dobročinstva koja mu je Bog dao.

Mi itekako imamo za što Bogu zahvaliti i tu zahvalu moramo obnavljati da shvatimo istinu o sebi. Ono što jesmo, to smo zahvaljujući Božjem milosrđu – zaključio je Kardinal.

Nakon uvodnih riječi, članica sestara dominikanki s. Ana Begić izrekla je čestitku u povodu Kardinalova imendana, a premijerno je i prikazan film „Papa Franjo: Put do Svete Stolice“.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi