Vijesti - Sestrinsko zajedništvo Služavki Maloga Isusa

 

Sestrinsko zajedništvo Služavki Maloga Isusa

Sestrinsko zajedništvo Služavki Maloga Isusa Autor: s. Ana Marija Kesten
Objavljeno: 26. 08. 2015 - 23:40

Susret sestara predstojnica na razini Družbe

U Godini posvećenog života i u sklopu proslave 125. obljetnice Družbe sestara Služavki Maloga Isusa održan je susret kućnih predstojnica na razini Družbe. Susret je održan u Kući Naviještenja u Gromiljaku od 24. do 26. kolovoza 2015. Uz vrhovnu glavaricu Družbe s. M. Radoslavu Radek i provincijsku glavaricu Sarajevske provincije s. M. Admiratu Lučić, susretu je prisustvovalo četrdeset sestara - kućnih poglavarica.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koji je predvodio fra Franjo Radman, franjevac Provincije Sv. Križa - Bosne Srebrene. 

Otvarajući susret časna majka Radoslava Radek je sudionicama susreta uputila riječi dobrodošlice.

Tema susreta je bila: Sestrinsko zajedništva prema Konstitucijama Družbe i okružnicama Kongregacija za UPŽ i DAŽ u Godinui posvećenog života prema učiteljstvu pape Franje. Temu je kroz predavanje i radionice obradila s. M. Vesna Mateljan, zamjenica vrhovne glavarice Družbe i predstojnica u generalnoj kući.

Sudionice su posjetile svoje sestre u samostanu sv. Josipa i u Domu sv. Josipa u Vitezu i sestre u samostanu Egipat u Sarajevu, te grob utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera u sarajevskoj katedrali Presvetoga Srca Isusova. Tom prigodom je misu slavio župnik vlč. Marko Majstorović. Na kraju euharistijskog slavlja vlč. Marko je zajedno sa sestrama izmolio molitvu za što skorije proglašenje blaženim Josipa Stadlera.

Treći dan susreta sestrama je predavanje održao fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda B. Mandića i predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica. Predavanje se temeljilo na Smjernicama za upravljanje dobrima u ustanovama posvećenog života i družbama apostolskog života Kongregacije za UPŽ i DAŽ.

Sestrinsko zajedništvo završilo je euharistijskim slavljem koje je slavio fra Jure, s željom i molitvom, da sve dobro koje Gospodin daruje svima koji mu vjerno služe, urodi duhovnim plodovima. 

Sestre su iskazale radost i zahvalnost časnoj majci s. Radoslavi, sestrama provincijalkama: Admirati, Anemarie i Katarini koje su im omogućile ovo sestrinsko zajedništvo, potom s. Vesni i fra Juri što su ih svojim predavanjima obogatili i ukazali im na uvijek važne smjernice za redovnički život.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi