Vijesti - S. Silvija položila privremene zavjete u samostanu bosonogih karmelićanki

 

S. Silvija položila privremene zavjete u samostanu bosonogih karmelićanki

S. Silvija položila privremene zavjete u samostanu bosonogih karmelićanki Autor: ika
Objavljeno: 02. 10. 2016 - 21:05

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je 2. listopada svečano euharistijsko slavlje u samostanu Sv. Izabele i sv. Antuna opata bosonogih karmelićanki sv. Terezije od Isusa u Ciudad Realu u Španjolskoj, u povodu davanja privremenih zavjeta s. Silvije Marije od Križa.

Karmelićanka s. Silvija Ivančić rođena je u Crikvenici, a završila je studij teologije kao izvrsna studentica na KBF-u u Zagrebu Područni studij Teologija u Rijeci. Prije odlaska u samostan s. Silvija izrazila je želju da riječki nadbiskup prevodi misno slavlje u povodu njezina zavjetovanja. Euharistijskom slavlju i obredu zavjetovanja prisustvovali su, uz nadbiskupa i njegova tajnika vlč. Josipa Tomića, članovi najuže obitelji, roditelji i sestra, te sudski vikar mjesne biskupije i duhovnik karmelićanki don Bernardo, osobni duhovnik s. Silvije vlč. Tomislav Ćurić i njezine kolege sa studija vlč. Goran Žan Lebović Casalonga, Lucija i Beti. 

Obrativši se s. Silviji u homiliji nadbiskup je naglasio da je iz vjere prihvatila Božji poziv i sve ostavila kako bi samo Gospodinu jedinome pripadala i njemu služila. Bez vjere takav izbor nije moguće ni razumjeti ni učiniti, a još manje cijeli život u njemu ustrajati. Zato, svi okupljeni na ovom euharistijskom slavlju mole za nju da joj Gospodin, koji nas je kao i apostole poučio da i s malo vjere možemo čuda činiti, podari toliko vjere koliko je potrebno da može prevladati sve zapreke, sva brda i doline na putu kojim je krenula. Podsjećajući okupljene na brojne svece karmelićanskog reda, nadbiskup je istaknuo da su upravo oni, nošeni vjerom u Boga i Isusa Krista, učinili veličanstvena djela na svim područjima života. Stoga je potaknuo s. Silviju da sa svoje strane čini sve da se vjera u Isusa Krista čvrsto nastani u njezinu srcu, da ga neprestano oblikuje i oplemenjuje Božjom ljubavlju te da uvijek raspiruje Božji dar vjere koji je u njoj. Nakon svečane mise uslijedio je dojmljivi "Te Deum" koji su pjevale sestre njezine zajednice, zasipajući je cvijećem, dok je s. Silvija prostrta ležala na tlu u znak predanosti Kristu Zaručniku.

U samostanu bosonogih karmelićanki u Ciudad Realu, koji pripada karmelićanskom samostanu u Avili, žive 24 sestre iz različitih dijelova svijeta. Nadbiskup Devčić i ostali koji su došli pružiti podršku s. Silviji tijekom svoga boravka imali su također prilike upoznati se sa sakralnim znamenitostima grada. Između ostalih, osobito je bila dojmljiva katedrala koja je posvećena BDM od Prada (Virgen del Prado), a bila je oštećena za vrijeme Španjolske pobune godine 1936. kada su ubijeni mnogi svećenici te biskup i njegov tajnik.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi