Vijesti - Primanje u novicijat kod franjevki u Kloštar Ivaniću

 

Primanje u novicijat kod franjevki u Kloštar Ivaniću

Primanje u novicijat kod franjevki u Kloštar Ivaniću Objavljeno: 04. 10. 2013 - 00:31

Na svetkovinu sv. Franje Asiškoga, 4. listopada, u kući novicijata u Kloštru Ivaniću provincijska predstojnica školskih sestara franjevki, s. Ivanka Mihaljević u novicijat je primila postulantice: Ivanu Crnoja, Blaženku Marijanović i Anđelku Ivančić, a u postulaturu kandidaticu Franku Ivanović. Obredu primanja u novicijat i postulaturu prethodile su duhovne vježbe, a sam obred  bio je u samostanskoj kapelici u kući novicijata u nazočnosti sestara okupljenih na jutarnju molitvu Božanskog časoslova.

Nakon obreda s. Ivanka je u svom obraćanju okupljenim sestrama, novakinjama i postulantici čestitajući svetkovinu svetoga oca Franje ukazala na važnost redovničkog (trajnog) odgoja koji treba biti prožet evanđeoskim duhom. Ljubav prema Bogu, bratu čovjeku, Crkvi Kristovoj, ljubav prema svemu stvorenom glavni je izvor nadahnuća za život i djelovanje svih onih koji po primjeru sv. Franje žele slijediti stope Isusa Krista. Važno je da se kroz redovnički odgoj razvija osjećaj pripadnosti zajednici te duh franjevačke jednostavnosti, radosti i pokore, naglasila je s. Ivanka.

Toga dana u 12 sati misno slavlje povodom svetkovine sv. Franje predvodio je fra Venancije Mihaljević, član franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda i odgojitelj sjemeništaraca. Suslavitelj misnog slavlja bio je fra Pero Kinderić. Sam misnik istaknuo je u svojoj propovijedi kako je Franjo bio čovjek srca i kako je kao takav mogao biti svim srcem predan Gospodinu. Naglasio je kako je za cijelu franjevačku obitelj ovogodišnja svetkovina sv. Franje značajan događaj jer je sam papa Franjo, slaveći prvi put u ovoj službi svetkovinu sv. Franje Asiškoga, želio biti baš u njegovu rodnom gradu, želio se moliti da ga on nadahne i da u njemu potakne pozornost i veću osjetljivost prema bratu bližnjemu, siromaštvu, jednostavnosti i malenosti.

Uz radosni događaj primanja u novicijat i postulaturu, sestre su proslavile svetkovinu sv. Franje molitvom, euharistijom, susretima, zajedništvom s braćom franjevcima kod euharistijskog stola i stola tjelesne okrjepe. Svatko je mogao za sebe uzeti najbolji dio ovoga dana i  tako po primjeru sv. Franje dati Gospodinu najbolje što ima.  

S. Ivka Lučić 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023. 
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi