Vijesti - Posjet franjevačkih novaka s Humca samostanu i postulaturi u Imotskom

 

Posjet franjevačkih novaka s Humca samostanu i postulaturi u Imotskom

Posjet franjevačkih novaka s Humca samostanu i postulaturi u Imotskom Autor: ika
Objavljeno: 06. 11. 2022 - 17:20

Dvanaestorica franjevačkih novaka triju provincija (Bosne Srebrene, Hercegovine i Presvetog Otkupitelja), smješteni u franjevačkom samostanu na Humcu kod Ljubuškog, sa svojim meštrom fra Ivanom Landekom i voditeljem novačkoga zbora fra Markom Bandićem posjetili su 6. studenoga samostan i postulaturu u Imotskom.

Došavši u Imotski u popodnevnim satima franjevci i postulanti ugostili su ih u samostanskoj blagovaonici gdje su se okrijepili i međusobno uoznali. Budući da je novački zbor pod ravnanjem voditelja fra Marka predvodio pjevanje na večernjoj misi, članovi zbora uskoro su pošli na probu u crkvu, dok su se ostali novaci dogovarali o preuzimanju drugih službi tijekom liturgijskog slavlja.

Na početku misnog slavlja gvardijan imotskoga samostana i meštar postulanata fra Zoran Kutleša pozdravio je sve nazočne, a posebice novake, meštra i fra Marka te im poželio da se u Imotskom ugodno osjećaju, kako je uistinu i bilo. Misno slavlje predvodio meštar Landeka, koji je na kraju homilije pozvao pkupljene vjernike da se mole za ovogodišnje novake, ali i za nova duhovna zvanja koja su potrebna narodu kako bi se očuvala višestoljetna vjera toga prostora. Svoj glazbeni program za misno slavlje zbor je temeljio na pjevanju napjeva gregorijanske glazbene baštine. Fra Zoran se ponovno obratio nazočnima na kraju mise te im zahvalio za dolazak i sudjelovanje u slavlju. Pred svim pukom dogovoreno je ponovni dolazak u Imotski na proljeće.

Uslijedilo je kratko druženje s pukom i zatim večera u samostanskoj blagovaonici gdje je nastavljeno druženje s bratstvom imotskoga samostana. Gosti su upoznali i ovogodišnje postulante Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji su im predstavili svoj dnevni red i pokazali svoje prostorije u samostanu. Time je završen posjet Imotskom te su novaci krenuli put Humca.

“Zahvalni smo najprije Bogu i našem serafskom ocu svetome Franji na daru ovoga susreta i naše braće franjevaca koji su smješteni diljem svijeta. Zatim samostanskom bratstvu u Imotskom na pozivu i srdačnoj gostoljubivosti koje ni u jednom trenutku nije nedostajalo. Hvala i svim vjernicima u Imotskom koji su nam iskazavši radost zbog našeg dolaska u njihovu zajednicu i mjesto uputili i ohrabrujuće riječi u našem hodu za Kristom”, poručili su novaci.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi