Vijesti - Počeo XXVII. Hod Franjevačke mladeži

 

Počeo XXVII. Hod Franjevačke mladeži

Počeo XXVII. Hod Franjevačke mladeži Autor: ika
Objavljeno: 24. 07. 2022 - 19:24

Pod geslom „Tko blaguje Tijelo moje i pije Krv moju, ima život vječni“ (Iv 6,54) u nedjelju 24. srpnja počeo je XXVII. Hod Franjevačke mladeži (Frama).

Zagrebačko područno bratstvo Frame hodočašće je započelo u Koprivnici, a stotinjak članova Frame u ponedjeljak će se zaputiti prema Novigradu Podravskom. Splitsko-dalmatinsko i Zadarsko-šibensko područno bratstvo hodočašće su započela u Sinju, a u ponedjeljak će se četrdesetak sudionika zaputiti prema Prugovu. Osječko područno bratstvo hodočašče je započelo u Semeljcima, a u ponedjeljak će se osamdesetak mladića i djevojaka zaputiti prema Đakovu.

Članovi Zagrebačkog područnog bratstva Frame u nedjelju su se okupili u Osnovnoj školi braće Radić u Koprivnici, gdje je počeo službeni program. Na početku su predstavljeni geslo, himna i zastava, a nakon toga je počeo prvi rad po skupinama u kojem su sudionici imali priliku međusobno se upoznati.

Zatim su predmolili krunicu Blažene Djevice Marije, a nakon toga je uslijedio vrhunac dana – misa koju je predslavio ministar Franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda fra Milan Krišto.

U čitanjima dana posebno je istaknuta Abrahamova ljubav prema svakome čovjeku u želji da ga spasi od vječne osude, a Isusove riječi – „Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu!“ – pokazuju koliko je predanje u Očeve ruke ključno za dublji odnos s njime. Ako netko ljubi osobu, a ne vjeruje joj, zove li se to uopće ljubav? „Ljubav sve vjeruje“, a Gospodin od nas upravo traži tu savršenu ljubav i traži od nas da ga ištemo, ali s djetinjim povjerenjem – poručio je.

Provincijal je istaknuo koliko je važna Abrahamova zagovorna molitva te da ona potiče na molitvu za svaku osobu. Jer, ako se za nekoga ne može moliti to ukazuje na osobne blokade, a Isus svojim sinovskim stavom kojim ulazi u molitvu pokazuje kako treba ući u molitvu.

Nakon mise uslijedila je večera i slobodno vrijeme. Prvi dan Hoda završio je klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi