Vijesti - Otvorenje i blagoslov župne knjižnice „Don Bosco“ na splitskom Kmanu

 

Otvorenje i blagoslov župne knjižnice „Don Bosco“ na splitskom Kmanu

Otvorenje i blagoslov župne knjižnice „Don Bosco“ na splitskom Kmanu Autor: ika
Objavljeno: 24. 01. 2021 - 16:03

Nakon više mjeseci splitski salezijanci uz pomoć marljivih župljana i nakladne kuće „Salesiana“ uredili su novu knjižnicu don Bosco u donjim prostorijama oratorija na splitskom Kmanu.

Na blagdan sv. Franje Saleškog i u Nedjelju Božje riječi, 24 . siječnja, novu župnu knjižnicu „Don Bosco” blagoslovio je don Mihovil Kurkut, direktor nakladne kuće „Salesiana“. Knjižnica će biti otvorena za sve župljane i mlade koji će je moći koristiti za učenje, čitanje i razne susrete.

„Prije godinu i pol otvorili smo Radio oratorij Kman i nakon toga išli smo dalje u jednu od najjačih salezijanskih karakteristika a to su društvene komunikacije. Vjerujemo da je ova knjižnica ‘Don Bosco’ još jedno sredstvo u evangelizaciji i navještaju Riječi Božje. Prije tri mjeseca zajedno s nakladnom kućom ‘Salesiana’ krenuli smo u realizaciju ovoga projekta kako bismo ga pripremili na korištenje mladima, osobito našim studentima koji ovdje provode svoje dane, koji uče ali i svim našim župljanima i onima koji to nisu a koji će ovdje moći pronaći i posuditi dobru knjigu i tako nahraniti svoju dušu duhovnim sadržajem“, kazao je župnik don Ivan Terze.

„Odmah smo se odazvali pozivu župnika da pomognemo svojim doprinosom. Na taj način mislimo biti malo prisutniji u Dalmaciji, u Splitu. Ovo će nam biti malo središte da možemo i odavde animirati južni dio naše domovine i Bosne i Hercegovine“, kazao je don Mihovil Kurkut, direktor nakladne kuće „Salesiana“.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi