Vijesti - Održana VI. skupština Udruge bosonogih karmelićanki

 

Održana VI. skupština Udruge bosonogih karmelićanki

Održana VI. skupština Udruge bosonogih karmelićanki Objavljeno: 02. 09. 2016 - 23:30

O milosrđu Gospodnjem pjevat ću dovijeka

VI. skupština Udruge "Bl. Alojzije Stepinac" bosonogih karmelićanki u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini održana je od 30. kolovoza do 2. rujna u Karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici pod geslom "O milosrđu Gospodnjem pjevat ću dovijeka". U radu Skupštine sudjelovalo je vodstvo Udruge, priorice i delegatkinje svih pet pridruženih samostana te od Svete Stolice novoimenovani asistent Udruge o. Jakov Mamić, OCD.

Kao duhovni poticaj na početku Skupštine, uz jubilejsku Godinu Milosrđa, predavanje "Milosrđe u djelima sv. Terezije Avilske i primjena u životu bosonogih karmelićanki" održao je provincijal Hrvatske karmelske provincije o. Srećko Rimac, OCD.

Uz predstavljene izvještaje o zajednicama i radu Savjeta Udruge pročitani su i izvještaji iz zajednica bosonogih karmelićanki koje su bliske Udruzi: Slovenije, Bugarske i Albanije.

Prema odredbama najnovije apostolske konstitucije Vultum Dei quaerere o ženskom kontemplativnom životu, započeo je rad na izmjenama i dopunama Statuta i Pravilnika Udruge te izrađen program djelovanja Udruge za slijedeće trogodište.

Na skupštini je izabrano novo vodstvo Udruge: za predsjednicu je ponovno izabrana s. M. Jelena od Krista Kralja (Lipić) - Breznica Đakovačka, a za savjetnice s. Danijela T. od sv. Obitelji (Licul) - Kloštar Ivanić; s. M. Gabrijela od Otkupiteljeve Ljubavi (Batelja) - Marija Bistrica; s. M. Alojzija od Krista Kralja (Čarapina) - Brezovica i s. Lucija od Gospe Fatimske (Peša) - Sarajevo. 

 
 
Poveznice:
Slijedeći članak:
Video-spot “Hvala...
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi