Vijesti - Nagrada Grada Zagreba fra Bonaventuri Dudi

 

Nagrada Grada Zagreba fra Bonaventuri Dudi

Nagrada Grada Zagreba fra Bonaventuri Dudi Objavljeno: 31. 05. 2014 - 10:59

U povodu Dana grada Zagreba, na svečanoj sjednici Gradske skupštine u subotu, 31. svibnja dodijeljene su nagrade Grada Zagreba, a uručili su ih zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine grada Zagreba Darinko Kosor. Nagrada za životno djelo dodijeljena je članu Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda istaknutom hrvatskom teologu, bibličaru, profesoru emeritusu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dopisnom članu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti dr. fra Bonaventuri Dudi.

Njemu je to drugo ovogodišnje priznanje grada Zagreba. Naime, u siječnju je o 90. rođendanu (14. siječnja 1924.) dobio medalju grada Zagreba za posebne zasluge i postignuća za hrvatsku duhovnost i kulturu.

Nagradu za izvanredne znanstvene rezultate u biološkim znanostima dobio je znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković i docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. Tomislav Domazet-Lošo (1974.).

Nagrada "Zagrepčanka godine" dodijeljena je docentici na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Vernesi Smolčić.

Nagrade grada Zagreba dobili su i novinar i komentator Ivan Blažičko, redoviti profesor u trajnom zvanju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mario Cifrek, redoviti profesor u trajnom zvanju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ante Čović, književna prevoditeljica Giga Gračan, pjesnik, književni kritičar, urednik i antologičar Ervin Jahić, glumica Gradskoga satiričkog kazališta Kerempuh Elizabeta Kukić, sportski dužnosnik, izv. prof. interne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. hematologije Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Boris Labar, prvakinja Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Blaženka Milić, specijalist pulmolog, predstojnik Klinike za plućne bolesti Jordanovac Kliničkoga bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Miroslav Samaržija i Ante Kostelić, te posthumno Aleksander Laslo. Nagrade su dobili i Dva arhitekta d.o.o., Klinička bolnica "Sveti Duh", Končar - Energetski transformatori d.o.o. i Otvorena televizija Zagreb d.d. (ika)
 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Adventska duhovna obnova

17. prosinca 2023. u 15.30 sati
Crkva BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea (Tomaševa 22, Zagreb - Trnovčica)
Tema: Ususret Svetoj godini - u molitvi, pokori i djelima milosrđa
Voditeljica: s. Nela Gašpar FDC

Stručni skup za djelatnike vjerskih vrtića

2. ožujka 2024. (Vrhovec 29, Zagreb)
Tema: Suodnos duhovnosti, riječi i pokreta
Prijave do: 2. veljače 2024. 

Korizmena duhovna obnova

17. ožujka 2024. u 15.30 sati

Susret HBK i HRK

Zagreb, 5. lipnja 2024.

Redovnički dani

Split, 20. - 21. rujna 2024.
Dubrovnik, 21. rujna 2024.
Zagreb, 27. - 28. rujna 2024.
Rijeka, 28. rujna 2024.
Đakovo, 5. listopada 2024.

Skupština HRK

9. - 10. listopada 2024.

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi