Vijesti - Nagrada Grada Zagreba fra Bonaventuri Dudi

 

Nagrada Grada Zagreba fra Bonaventuri Dudi

Nagrada Grada Zagreba fra Bonaventuri Dudi Objavljeno: 31. 05. 2014 - 10:59

U povodu Dana grada Zagreba, na svečanoj sjednici Gradske skupštine u subotu, 31. svibnja dodijeljene su nagrade Grada Zagreba, a uručili su ih zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine grada Zagreba Darinko Kosor. Nagrada za životno djelo dodijeljena je članu Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda istaknutom hrvatskom teologu, bibličaru, profesoru emeritusu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dopisnom članu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti dr. fra Bonaventuri Dudi.

Njemu je to drugo ovogodišnje priznanje grada Zagreba. Naime, u siječnju je o 90. rođendanu (14. siječnja 1924.) dobio medalju grada Zagreba za posebne zasluge i postignuća za hrvatsku duhovnost i kulturu.

Nagradu za izvanredne znanstvene rezultate u biološkim znanostima dobio je znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković i docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. Tomislav Domazet-Lošo (1974.).

Nagrada "Zagrepčanka godine" dodijeljena je docentici na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Vernesi Smolčić.

Nagrade grada Zagreba dobili su i novinar i komentator Ivan Blažičko, redoviti profesor u trajnom zvanju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mario Cifrek, redoviti profesor u trajnom zvanju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ante Čović, književna prevoditeljica Giga Gračan, pjesnik, književni kritičar, urednik i antologičar Ervin Jahić, glumica Gradskoga satiričkog kazališta Kerempuh Elizabeta Kukić, sportski dužnosnik, izv. prof. interne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. hematologije Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Boris Labar, prvakinja Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Blaženka Milić, specijalist pulmolog, predstojnik Klinike za plućne bolesti Jordanovac Kliničkoga bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Miroslav Samaržija i Ante Kostelić, te posthumno Aleksander Laslo. Nagrade su dobili i Dva arhitekta d.o.o., Klinička bolnica "Sveti Duh", Končar - Energetski transformatori d.o.o. i Otvorena televizija Zagreb d.d. (ika)
 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi