Vijesti - Nadbiskup Barišić pohodio klauzurne redovnice u Splitu i Trogiru

 

Nadbiskup Barišić pohodio klauzurne redovnice u Splitu i Trogiru

Nadbiskup Barišić pohodio klauzurne redovnice u Splitu i Trogiru Autor: ika
Objavljeno: 07. 04. 2018 - 10:47

U vazmenoj osmini splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić posjetio je benediktinke u Samostanu sv. Nikole u Trogiru te klarise u Samostanu sv. Klare u Splitu. U već tradicionalnom pohodu, nadbiskup je čestitao redovnicama Uskrs sa željama da novost i radost Uskrslog Gospodina bude još snažnije prisutna u njihovim samostanskim zajednicama.

Kristovo uskrsnuće temelj je naše vjere i razlog naše nade. Događaj je to koji je promijenio povijest i cijeli svijet, ali isto tako želi mijenjati i život svakog pojedinca. Sveti Pavao u svojim poslanicama snažno naglašava važnost „da se već sada u našim životima osjeti da smo zahvaćeni uskrsnim događajem te da već sada hodimo u novosti života koju smo primili po krštenju". Osoba koja je puna nade ne ostaje uz grob i paralizirana, već hodi naprijed. Ovaj hod nije primjetljiv samo na izvana, u tjelesnom životu, već se osjeća i u duhovnom življenju. Tako smo kroz povijest mogli uočiti razne stilove duhovnosti koji su na jedan način bili dominantni i vodili su k prijelazu u novi i drugačiji stil življenja. Pojedini duhovni autori tvrde da je na početku trećeg tisućljeća najsnažniji naglasak potrebno staviti na duh i duhovnost zajedništva, oslonjen na svetopisamske riječi „Gledajte kako se ljube!", ustvrdio je mons. Barišić.

Na kraju susreta nadbiskup Barišić zahvalio je redovnicama na svim molitvama i žrtvama koje prikazuju Gospodinu za sve vjernike i svećenike Splitsko-makarske nadbiskupije. Darovao im je svijeću s ugrađenim logom Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji i pozvao ih je na molitvu za taj susret čije će završno slavlje biti 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi