Vijesti - Molitveno bdjenje za duhovna zvanja u splitskoj katedrali

 

Molitveno bdjenje za duhovna zvanja u splitskoj katedrali

Molitveno bdjenje za duhovna zvanja u splitskoj katedrali Autor: IKA
Objavljeno: 25. 04. 2015 - 05:16

Uoči nedjelje Dobroga Pastira, u subotu 25. travnja u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma upriličeno je molitveno bdjenje za duhovna zvanja koje je predvodio predsjednik Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Pozdravljajući sudionike, istaknuo je kako su se okupili u različitosti, odgajatelji sjemeništa, sjemeništarci Nadbiskupijskog sjemeništa, sjemeništarci trećoredaca, dominikanaca, bogoslovi, isusovački novaci, franjevački bogoslovi s odgojiteljima, kandidatice, redovnice različitih redova, karizmi, vjernici župa koji se pridružuju zajedničkoj molitvi ne samo Splitsko-makarske nadbiskupije, nego molitvama širom svijeta. Pozvao je na molitvu Isusu Kristu "koji je izvor života i koji je svoj život dao za nas i njime nas obdario". Svatko ima poziv i nitko nije anoniman za Gospodina i svatko mu je važan. Gospodin zna pronaći svoje, one koji će njega radikalnije otkriti, prihvatiti. Mnogi odazvali i rekli svome Gospodinu da je on Put, Istina i Život, no događa se da se na tom putu izgubi hrabrost, odlučnost za dalje. Molit ćemo za hrabrost, za odlučnost da bi toliki ostvarili sebe na putu Dobrog Pastira, rekao je nadbiskup.

Uime Povjerenstva za duhovna zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije nazočne je pozdravio don Jenko Bulić, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa. "Najljepši lik i slika i usporedba koja je stvarnost u našoj vjeri je slika Isusa Krista Dobrog Pastira. S njime biti i bdjeti, njemu zahvaljivati i moliti, nešto je najdublje i zato je Nedjelja Dobrog Pastira bogatstvo za sve nas koji smo već na tom putu, ali i one koji će nam se u slobodi svoga srca i milošću Božjom pridružiti", rekao je don Jenko. "Dok molimo za nova duhovna zvanja istovremeno molimo za nas koji smo na tom putu da ustrajemo u postojanosti, vjeri, autentičnosti i dosljednosti i tako budemo prepoznatljivi kao znak njegove ljubavi i na taj način drugima privlačni u prostoru i vremenu", rekao je Bulić. U nastavku bdjenja Božju riječ i prigodna razmišljanja čitali su bogoslovi, redovnici i redovnice. U prvom dijelu programa bogoslov Petar Bulić i redovnica Elizabeta posvjedočili su iskustvo duhovnog poziva, kao i radosti i poteškoće s kojima se susreću. Svjedočila je i govorila o svom iskustvu Anita, majka trojice sinova koji su u sjemeništu. Svojim svjedočenjem uputili su ohrabrenje svima koji promišljaju o duhovnom pozivu. Poslije svjedočanstava uslijedilo je euharistijsko klanjanje na kojem je pjevao zbor sjemeništaraca pod vodstvom s. Lidije Matijević. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Redovnički dani

Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Škola za novakinje

Zimski semestar 2022/2023
13. listopada - 13. prosinca 2022.

Adventska duhovna obnova

11. prosinca 2022.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Redovnički dani

Split, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi