Vijesti - Mladomisnici misionari monfortanci u Stepinčevom Karmelu

 

Mladomisnici misionari monfortanci u Stepinčevom Karmelu

Mladomisnici misionari monfortanci u Stepinčevom Karmelu Autor: ika
Objavljeno: 06. 07. 2015 - 23:31

Samo u vjeri čovjek može naći ispunjenje svih svojih želja

Među onima koji su svoju zahvalnost Gospodinu i Gospi Karmelskoj za svećenički poziv došli izraziti u Karmel Brezovicu bili su i mladomisnici misionari monfortanci o. Nikola Tandara, SMM, o. Zrinko Petar Nikolić, SMM, o. Miro Ravlić, SMM i njihov poglavar o. Zdravko Barić, SMM, a u duhu im se pridružio i o. Kristijan Žlender, SMM, iz Zagreba, koji je već u Italiji zbog daljnjeg napredovanja.

Misu je u ponedjeljak, 6. srpnja, u Karmelu Brezovici slavio o. Nikola, a propovijedao je o. Zrinko. Karmelićanke su animirale misno slavlje svojim skladnim pjevanjem. 
„Danas misna čitanja žele u nama probudit živu vjeru, ne samo onu tradicionalnu, već naš dubinski odnos s Kristom Gospodinom. Samo u vjeri čovjek može naći ispunjenje svih svojih želja. Vjera vidi stvarnosti dublje i dalje, ne samo na vidljivi, već i na nevidljivi način", rekao je između ostalog o. Zrinko u propovijedi. 

Nakon mladomisničkog blagoslova slijedio je srdačan susret u govornici, gdje su se mladomisnici predstavili redovnicama s osvrtom na svoj svećenički poziv, a njihov poglavar o. Zdravko Barić upoznao je redovnice s Kongregacijom otaca monfortanaca koju je osnovao 1705. godine sv. Ljudevit Maria Grignion Montfortski u Francuskoj. Monfortanci žive u Hrvatskoj u Blatu, nadomak Zagrebu, a pripadaju talijanskoj provinciji. Tako su se i ovogodišnji mladomisnici spremali za svoje svećeništvo i redovništvo u Italiji, potvrdio je o. Zdravko. Spomenuo je i njihovu žensku granu, a to su Kćeri Mudrosti, koje je također osnovao Montfort, kojih još nema u Hrvatskoj, ali im se pridružila jedna Hrvatica u Italiji. Barić je upoznao karmelićanke i s otvaranjem Montfortove godine, kojom se slavi 300. obljetnica njegovog prelaska u vječnost. Isto tako i sa svojom duhovnom misijom u Afganistanu iz koje se nedavno vratio. Mladomisnici su pokazali svoje oduševljenje i radost što su povjerovali i krenuli za Gospodinom, a svoj daljnji hod preporučili su u molitve karmelićanki.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi