Vijesti - Misijski dan Družbe sestara milosrdnica

 

Misijski dan Družbe sestara milosrdnica

Misijski dan Družbe sestara milosrdnica Autor: ika
Objavljeno: 18. 09. 2016 - 21:30

U Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici pokraj Zagreba, upriličen je 18. rujna već tradicionalni Misijski dan Družbe sestara milosrdnica. Uz brojne redovnice i poneke članove raznih udruga svetog Vinka iz cijele Hrvatske na Misijski dan su autobusom doputovali i članovi Udruge sv. Vinka Paulskog, Vojske Bezgrešne i medicinskih sestara iz Rijeke koje je vodila s. Renata Vugdelija.

Cjelodnevni program je započeo duhovnim nagovorom s. Samuele Vilenica o misijama a nastavljen misom koju je predvodio vlč. Kristijan Zeba, povjerenik za misije Riječke nadbiskupije. U propovijedi je istaknuo da smo svi već po krštenju pozvani biti misionari ne samo u dalekim krajevima nego tamo gdje živimo, i usprkos svim teškoćama ne trebamo se bojati drugima donositi Krista. Propovijed je završio pozivom svima da se više smiju i da ne budu namrgođeni vjernici. 

Nakon mise o svome misijskom djelovanju svjedočila je s. Stjepanka Pavić iz Argentine, zatim je uslijedio zajednički ručak i raznovrstan popodnevni program koji se sastojao od kreativnih radionica, kviza pod vedrim nebom, scenskog prikaza Milosrdni Samarijanac… Susret je završio bogatim glazbenim programom - Misije fest na kojem je nastupilo više zborova i glazbenih sastava različitih uzrasta, te kratkom promocijom knjige pjesama Sreća praznih ruku Miroslava Radića i riječima zahvale voditeljice programa s. Marinke. 

Svi prilozi sakupljeni na sajmu kao i dobrovoljni prilozi udruga i pojedinaca namijenjeni su potrebama misija Družbe sestara milosrdnica.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi