Vijesti - Fr. Slavko Slišković novi dominikanski provincijal

 

Fr. Slavko Slišković novi dominikanski provincijal

Fr. Slavko Slišković novi dominikanski provincijal Autor: ika
Objavljeno: 19. 09. 2016 - 23:06

Zazivom Duha Svetoga i misnim slavljem koje je u samostanskoj crkvi Sv. Marije Milosne u Bolu na Braču predvodio fr. Anto Gavrić, provincijal Hrvatske dominikanske provincije u ponedjeljak 19. rujna s radom je započela Provincijska skupština - skup izabranih predstavnika dominikanskih samostana iz Provincije i dok traje vrhovno je tijelo hrvatskih dominikanaca. Tijekom prvog dana rada za novog provincijala izabran je dr. fr. Slavko Slišković.

Slavko Slišković rođen je 16. siječnja 1975. godine. Prve zavjete u Redu propovjednika položio je 16. rujna 1995. godine, a za svećenika Hrvatske dominikanske provincije zaređen je 16. srpnja 2000. godine. Teologiju je magistrirao na Sveučilištu u Fribourgu (Švicarska) 2000. godine, a povijest doktorirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2005. Od 2000. godine predaje crkvenu povijest na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je Katedre crkvene povijesti KBF-a i član Senata Sveučilišta u Zagrebu. Prije izbora za provincijala obnašao je službu priora samostana Kraljice sv. Krunice u Zagrebu. U službi provincijala fr. Slavko Slišković naslijedio je fr. Antu Gavrića, koji je tu službu obnašao posljednjih osam godina.

Čestitka biskupa Uzinića novoizabranom provincijalu Hrvatske dominikanske provincije

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup, uputio je čestitku novoizabranom provincijalu Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavku Sliškoviću. Biskup je čestitao također i uime Dubrovačke biskupije u kojoj Hrvatska dominikanska provincija djeluje u tri zajednice i ima novicijat, kao i u osobno ime. Poželio je blagoslovljen nastavak Provincijalne skupštine, čijeg prvog dana je izabran novi provincijal, te zahvalio fr. Anti Gavriću, dosadašnjem provincijalu Hrvatske dominikanske provincije, na predanom i hrabrom vođenju njihove redovničke zajednice, ali i na velikom doprinosu koji je, u okviru Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ i osobito HKVRPP, dao redovništvu u Hrvatskoj.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi