Vijesti - Klarisa s. Katarina od Raspete Ljubavi položila svečane zavjete

 

Klarisa s. Katarina od Raspete Ljubavi položila svečane zavjete

Klarisa s. Katarina od Raspete Ljubavi položila svečane zavjete Autor: ika
Objavljeno: 18. 03. 2023 - 12:39

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić

Klarisa s. Katarina od Raspete Ljubavi (Nera Galijot) položila je doživotne zavjete u subotu, 18. ožujka u samostanu klarisa u Splitu. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

U koncelebraciji je bilo nekoliko svećenika među kojima i duhovnik klarisa fra Marijan Vugdelija koji je naglasio kako je ovo velik i svečan dan za čitavu Crkvu, a posebno za klarise. Čestitao je s. Katarini od Raspete Ljubavi te zaželio da sve molitve koje će u ovom slavlju uputiti Bogu budu plodonosne i ostave duboki trag na život moliteljica i klanjateljica, sestara klarisa.

Pozdravivši mnoštvo okupljenih vjernika, a posebno obitelj i rodbinu s. Katarine, biskup Rogić pozvao je sve na promišljanje što uopće znači zavjetovati se Gospodinu i predati čitav svoj život u ruke Božje te koliko snažnu poruku ova mlada djevojka šalje svima nama u 21. stoljeću kada većina ljudi ne poznaje što znači doživotna vjernost i kada živimo u izobilju različitih mogućnosti za naš život, a ništa nas ne ispunjava. „Dragocjena je uloga sestara klarisa uvijek, a osobito danas kada čovjek bježi od samoga sebe i od Boga, stalno želi biti nešto drugo i ne nalazi smisla, kao da se predao trajnom besmislu i rastresenosti. Ovaj samostan, oaza molitve, bio je i bit će svjetlo svakom čovjeku da pronađe mir duše u otkrivanju Božjeg plana za njegov život“, kazao je. Istaknuo je kako se s. Katarina odvažila biti drugačija u ovome svijetu, „biti ud Njegova tijela, odgovoriti na poziv služenja i poslanja po mjeri dara vjere koju će joj Gospodin udijeliti te njezine usne očistiti i u njih svoju Riječ staviti. Trajno će je pozivati da njezina ljubav bude nehinjena, neglumljena, neprevrtljiva ili usiljena nego potpuna, da od zla bježi, a uz dobro prijanja“.

Upozorio je i sve okupljene da „ukoliko želimo biti Isusovi, slijediti ga i služiti mu, bez križa, odricanja i žrtve ne ide jer On je tim putem prošao i obećao da će nas na tom istom putu pratiti i biti s nama.“

„Raspeta ljubav, Isus na križu, u sebi nosi sve grijehe svijeta i pomiruje palog čovjeka s njegovim Stvoriteljem. Zapitajmo se može li se živjeti za nešto više od toga? Postoji li veći cilj? Može li se imati veće povjerenje i pouzdanje nego u Raspetu Ljubav? Svi smo na to pozvani po Raspetoj Ljubavi, svatko u svom pozivu i odazivu“, zaključio je.

S. Marija Katarina od Raspete Ljubavi (Nera Galijot) rođena je 21. veljače 1994. u Splitu. U djetinjstvu je živjela u Kaštel Gomilici, Kninu i Vodicama. Srednju strukovnu školu završila je u Šibeniku, smjer kozmetičar. Potom se vratila u Kaštel Gomilicu i zaposlila u ugostiteljstvu. Iako je živjela kao i svi vršnjaci, često je razmišljala o Bogu i tražila smisao života na zemlji. Tijekom godina u njenoj nutrini raste nezasitna žeđ za Bogom, za potpunim predanjem Njemu, ali nije shvaćala da se radi o pozivu za redovništvo. Na prijedlog župnika u Kaštel Gomilici don Ante Čotića, 2015. godine odlazi na hodočašće u Rim i Asiz prilikom otvaranja Jubilarne godine Božjeg milosrđa. U Asizu, u Porcijunkuli, Bog ju je dotaknuo preko ruža svete Klare, no ni tada nije odlučila izbliže slijediti Gospodina. Te godine upisala je vojsku o kojoj je razmišljala jako dugo, no u isto vrijeme pojavljuju joj se misli o redovništvu. Krajem Jubilarne godine Božjeg milosrđa, prolazi svjesno kroz Vrata milosrđa i napokon prepoznaje svoj redovnički poziv za klauzuru. U 23. godini, 18. ožujka 2017. godine, pristupila je Redu siromašnih sestara svete Klare u Splitu. Prve zavjete u trajanju od tri godine položila je 19. ožujka 2020. godine.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi