Vijesti - Godišnji susret gvardijana Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša

 

Godišnji susret gvardijana Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša

Godišnji susret gvardijana Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša Autor: fra Zvonimir Brusač
Objavljeno: 09. 03. 2016 - 22:28

U središnjem samostanu Provincije u Zagrebu (Sv. Franjo Ksaverski) održan je 8. i 9. ožujka godišnji susret gvardijana i članova provincijske uprave.

Na početku je, u dijelu posvećenom trajnoj formaciji, dr. Igor Kanižaj, docent na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i član Franjevačkoga svjetovnog reda, održao predavanje "Smjernice za kvalitetnu komunikaciju" prilagođujući ga kontekstu života i djelovanja redovnika-svećenika . Glavni su izazovi danas imati vremena za komunikaciju i znati aktivno slušati drugoga. Predavač je u nastavku, između ostalog, govorio o temeljima dobre komunikacije (vjerodostojnost, pozitivni pristup, jasnoća, logika, argumentacija, iskustvo, predobivanje  cjelovite pozornosti slušatelja), o dobroj pripremi govora i o lošim navikama u javnim nastupima. Nakon predavanja bio je razgovor s predavačem. 

U nastavku susreta gvardijani su opširno prikazali i obrazložili godišnja izvješća iz svojih samostana. Provincija ima danas petnaest samostana: u Zagrebu (Ksaver, Odra), Kotarima (kraj Samobora), Belišću, Ogulinu, Rijeci, Krku, Portu (kraj Malinske), Glavotoku (na Krku), Martinšćici (Cres), Zadru (Sv. Ivan, Sv. Mihovil), na Školjiću (Preko), u Zaglavu (Dugi otok) i Splitu. U izvješćima je bilo riječi i o župnom pastoralnom radu u kojem sudjeluju braća u devet  samostana.

Na kraju se provincijal fra Niko Barun osvrnuo na život i stanje Provincije kako se oni  mogu vidjeti i na temelju izvješća, iznio planove Provincije za posljednju godinu mandata sadašnje uprave te izvijestio o svom sudjelovanju na zasjedanju Plenarnog vijeća Reda u Šri Lanki i o pitanjima o kojima se tamo raspravljalo a tiču se svih provincija Reda.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi