Vijesti - Dvadeset i peta obljetnica zavjeta s. Emanuele od Blažene Djevice Marije

 

Dvadeset i peta obljetnica zavjeta s. Emanuele od Blažene Djevice Marije

Dvadeset i peta obljetnica zavjeta s. Emanuele od Blažene Djevice Marije Autor: ika
Objavljeno: 22. 07. 2017 - 22:52

U subotu 22. srpnja, na blagdan sv. Marije Magdalene, u Karmelu svetoga Josipa u Breznici Đakovačkoj s. Emanuela od Blažene Djevice Marije (Smiljana Režek) proslavila je svoju 25. obljetnicu zavjeta. Zavjete je obnovila za vrijeme euharistijskog slavlja koje je predvodio vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela, u zajedništvu s mjesnim župnikom vlč. Mirom Tomasom i subraćom karmelićanima iz Splita i Krka, o. Antom Kneževićem i o. Ivanom Podgorelcem.

Slavlju je nazočila s. Emanuelina brojna obitelj - roditelji Mihael i Marija, osmero mlađe braće i sestara te najuža rodbina i prijatelji. Liturgijsko slavlje animirale su sestre karmelićanke.

Na kraju euharistijskoga slavlja o. Ivan Podgorelec zahvalio je propovjedniku na propovijedi, prisjetio se prvih susreta sa s. Emanuelom i njezinom obitelji, te podijelio nekoliko redaka iz pisama koje mu je uputila slavljenica. Zahvalnost Bogu i čestitke jubilarki, njezinim roditeljima i okupljenoj zajednici izrazili su i vlč. Miro Tomas i o. Anto Knežević. Nakon mise slijedilo je čestitanje i fotografiranje s obitelji i rodbinom. 

Gosti su objedovali u dvorani ispod kapele, a druženje sa sestrama nastavljeno je u samostanskoj govornici kroz kratko međusobno predstavljanje i razgovor. 

S. Emanuela rođena je u Čakovcu 10. kolovoza 1971. Kršćanski odgoj primila je u svojoj brojnoj obitelji . Nakon osnovne škole u Cirkovljanu i Prelogu, nastavila je školovanje u Varaždinu gdje je završila srednju medicinsku školu. Od sestara uršulinki dobila je autobiografiju svete Male Terezije „Povijest jedne duše" po kojoj se prvi put susrela s Karmelom i kontemplativnim redovničkim pozivom. U njoj je sve više rasla želja i sazrijevala odluka da se potpuno preda Isusu u Karmelu. Na blagdan Svijećnice, 2. veljače 1990. primljena je u Karmel sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću, a iste godine na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM oblačenjem redovničkog odijela započela je novicijat. Privremene zavjete položila je 2. lipnja 1992., a svečane 22. srpnja 1995. godine. Za redovničko geslo izabrala je psalamski redak: „Duša se moja k tebi privija, desnica me tvoja drži" (Ps 63, 9). Nakon dvadeset godina 16. prosinca 2010. prešla je u zajednicu sestara Karmela svetog Josipa u Breznici Đakovačkoj kojoj se nakon dvije godine i trajno pridružila. Tijekom svoga redovničkog života radosno i predano služila je na raznim povjerenim joj dužnostima, s osobitom ljubavlju pomažući bolesnim i nemoćnim sestrama.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7. - 9. listopada 2022. godine
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi