Vijesti - Doživotni zavjeti u Družbi sestara Kraljice svijeta

 

Doživotni zavjeti u Družbi sestara Kraljice svijeta

Doživotni zavjeti u Družbi sestara Kraljice svijeta Objavljeno: 22. 08. 2013 - 14:44

Na blagdan Marije Kraljice svijeta, 22. kolovoza 2013. u župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela u zagrebačkoj Dubravi, s. Katarina Jakovljević položila je svoje doživotne zavjete, tj. rekla je Bogu svoj konačni DA po rukama s. Terezije Šarčević vrhovne voditeljice. Tom prigodom je i s. Emanuela Grgić proslavila svoj 25. jubilej od prvih zavjeta. Euharistijsko slavlje je predslavio fra Ivica Petanjak u koncelebraciji s većim brojem svećenika.

Poslije prigodne homilije u kojoj nam je fra Ivica posvjestio; da je redovništvo Crkva u najeminentnijem značenju riječi. Redovništvo je radikalno kršćanstvo. Zato ostavljamo svoju naravnu obitelj i stvaramo novu – duhovnu obitelj, vođeni pri tom određenom karizmom i poslanjem kojim se želimo posvetiti. Fra Ivica je posebno s. Katarini uputio misao iz anđeoskog pozdrava Mariji: „Raduj se i ne boj se!“ – Raduj se, jer je ovo tvoj dan, tvoj rođendan, tvoje novo krštenje, početak jednog novog života, jer Bog je s tobom kao što je bio s Marijom, i čini nešto novo. Ne boj se, jer ako se ne budeš odvažila nikada nećeš znati da li možeš. Daj sve od sebe i svako jutro poljubi Krista na križu svoga prstena, Otac nebeski ne ostavlja onih koji ga ljube...

Uslijedili su upiti zavjetovanici i popratne molitve poslije kojih je s. Katarina slobodno, svjesno i sa željom izrekla svome DA Bogu po trima zavjetima: čistoće, siromaštva i poslušnosti. Prsten s likom Krista raspetoga misnik je stavio s. Katarini na ruku uz riječi: „Primi prsten zaručnice vječnoga Kralja, čuvaj netaknutu vjernost svome Zaručniku, da zaslužiš biti uvedena na svadbu vječne radosti.“
 
Svečanom činu zavjetovanja bile su prisutne sestre, rodbina i mnogobrojni župljani. Iza Euharistijskog slavlja uslijedilo je druženje kod zajedničkog stola.

Marija Kraljica svijeta zaštitnica je Družbe sestra Kraljice svijeta koja 6. listopada obilježava svoj zlatni jubilej (50 godina) postojanja. Svečanost proslave jubileja održat će se u Velikoj Gorici župi Navještenja Blažene Djevice Marije, a predslavitelj euharistijskog slavlja biti će pomoćni biskup zagrebački mons. Dr. Ivan Šaško u 11,30.
 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola formacije za odgojitelj(ic)e

31. srpnja - 5. kolovoza 2022., Lužnica
Tema: Biti autentičan/na odgojitelj/ica
Voditelji: s. Danijela Anić, Josip Bošnjaković, Marinko Pehar
Prijave do: 1. srpnja 2022.
Cijena: 2.000,00 kn

Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7. - 9. listopada 2022. godine
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi