Vijesti - Devetnica Djetetu Isusu nastavljena u Brodskom Vinogorju

 

Devetnica Djetetu Isusu nastavljena u Brodskom Vinogorju

Devetnica Djetetu Isusu nastavljena u Brodskom Vinogorju Autor: ika
Objavljeno: 25. 05. 2023 - 19:22

Devetnica Djetetu Isusu, koju su na Blagovijest 25. ožujka počele Služavke Maloga Isusa, a kojom nastavljaju molitvu za proglašenje blaženim i svetim svoga utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, ponovno je moljena u četvrtak, 25. svibnja u Brodskom Vinogorju.

Jutarnje misno slavlje u kapeli Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen kući, u kojoj od 2016. djeluju Služavke Maloga Isusa (SMI), predvodio je vlč. David Sluganović, župnik brodske župe Svete Obitelji. Suslavio je vlč. Josip Čabraja, župnik u Njemačkoj, koji je ovih dana u Hrvatskoj.

Ocrtavajući život i djelo sluge Božjega Josipa Stadlera, koji je odnedavno i počasni građanin Slavonskog Broda, vlč. Sluganović ustvrdio je kako „taj veliki čovjek treba biti primjer i poticaj da se više okrenemo potrebama drugih, da im pomažemo.“ Zahvalio je Služavkama Maloga Isusa koje djeluju u brodskom samostanu što to doista čine u svome gradu te se u molitvi posebno prisjetio, ne tako davno, triju poginulih sestara koje su također djelovale u Slavonskom Brodu. Pozvao je vjernike da više upoznavaju Isusa, „da si posvješćuju kako se rodio za svakoga od nas“ te „da se trudimo da nama i našim bližnjima svaki dan bude Božić.“

Kako na kraju svih misa svećenik posebno blagoslovi dječicu toga je puta vlč. Sluganović posebno blagoslovio djevojčicu Sofiju-Ivu Mraz, koja je toga jutra jedina od djece sudjelovala na misi, a slavlje je obogatila otpjevavši pjesmu Malome Isusu – „Isuse maleni, Bože moj, srce ti dajem da sam tvoj“. Preko nazočnih roditelja vlč. Sluganović blagoslovio je i svu ostalu djecu, koja zbog školskih obveza nisu mogla doći na misu.

Nakon molitve za Stadlerovo proglašenje blaženim i pobožnosti Djetetu Isusu s. Kristina Adžamić, (SMI) pozvala je vjernike da im se pridruže u molitvi za Stadlerovo proglašenje blaženim i svetim za koju će nakanu posebno moliti na misnim slavljima svakoga 25. u mjesecu sve do Božića u kapeli Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen-kući sestara SMI u Brodskom Vinogorju. Zajedničko druženje i toga su puta nastavili u lijepom prostranom dvorištu centra. Vjernike je toga puta iznenadio vlč. Sluganović koji je za sve pripremio obilan doručak.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Prethodni članak:
S. Marija Pavla Pendelić
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi