Vijesti - Dan posvećenog života u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji

 

Dan posvećenog života u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji

Dan posvećenog života u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji Autor: ika
Objavljeno: 01. 02. 2021 - 11:45

U predvečerje blagdana Prikazanja Gospodnjega, u ponedjeljak 1. veljače, okupile su se redovnice i redovnici u novopostavljenom šatoru, jer su u katedrali Sv. Terezije Avilske započeli radovi na obnovi, oko svog biskupa Vjekoslava Huzjaka, i proslavili Dan posvećenog života

Na početku slavlja fra Marko Pustišek pozdravio je biskupa Huzjaka, te sve redovnice-redovnike, podsjetivši na značenje blagdana Prikazanja Gospodinova  i uveo u molitvu Časoslova.

Svečanom pjevanom Večernjom molitvom i euharistijskim slavljem zahvalilo se Gospodinu za dar poziva i služenja u zajednicama različitih karizmi.

Na slavlju su sudjelovale sestre iz zajednice: Bazilijanki iz Križevaca, Kćeri Božje ljubavi iz Križevaca, Naše Gospe iz Bjelovara i službenice Milosrđa iz Vrbovca te franjevci iz Bjelovara.

Biskup Huzjak u propovijedi je uprisutnio događaj iz života drevnih monaha, kad je mladić došao pustinjaku i rekao da želi živjeti takav način života, a starac ga iskušao koliko je jaka njegova želja. Pozvao je sve na promišljanje „koliko nam je u ovim godinama i danima prisutna želja revno živjeti svoju karizmu, ići vjerno za Gospodinom i druge dovoditi na izvore života“.

Na kraju mise predstavnica redovnica istaknula je: „Živimo jednu neobičnu stvarnost – život obilježen virusom i potresima, poplavom modernih ideja, relativizacije vjere i morala, ali mi redovnice-redovnici i vjernici; u molitvi i primanju sv. pričesti, u zahvalnosti  zagledani smo u tajnu Presvete Euharistije iz koje crpimo snagu, gledajući u lice Milosrdnog Oca – moleći za svjetlo vjere i snagu ustrajnosti dok činimo dobra djela bližnjima i potrebitima. U ovoj milosnoj godini upućujemo svoje molitve Svemogućem Ocu i svetom Josipu – moćnom Isusovu Poočimu, kojega naš narod časti i molitvom zaziva već više od tri stoljeća, a sada ga osobito molimo za pomoć Crkvi i svima nastradalima od potresa u Sisačkoj biskupiji.“

Biskupu je uz zahvalnu riječ uručen buket ruža u znak sestrinske molitve Duhu Svetomu i BDM Pomoćnici te su ga zamolili za blagoslov na sve redovnice i redovnike u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji i Križevačkoj eparhiji, na zajednice koje žive svoje karizme gradeći Kraljevstvo Božje, ovdje i sada.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi