Vijesti - Božićno darivanje u Lobor Gradu

 

Božićno darivanje u Lobor Gradu

Objavljeno: 10. 12. 2011 - 11:11

Hrvatska udruga medicinskih sestara i Povjerenstvo za medicinske sestre redovnice pri HKVRPP-u posjetili su tradicionalno Dom za psihičke bolesnike u Loboru.

Svatko od nas s radošću iščekuje Božić. To je blagdan koji u nama budi uspomene na djetinjstvo, na toplinu obiteljskog doma, na događaje i doživljaje koji su nas duboko prožimali i dokraja ostvarivali napose darivanje. Bez njega je Božić zapravo i nezamisliv. Dar je simbol ljubavi. On je neupitna potvrda da netko misli na tebe, da te voli i da mu trebaš. Vjerujem da je svatko od nas imao prekrasno iskustvo i kad je primao dar (pogotovu željeni) i kad je bio sudionik radosti obdarenoga i ozarenoga primatelja. Volimo primati darove, zar ne! Osobito one koje iščekujemo i kojima se već dugo, dugo s radošću u srcu nadamo.

Osobe koje su za svoj poziv izabrale humano zanimanje, daruju se potpuno kada svakodnevno obavljaju svoj posao profesionalno i s puno ljubavi. Ali uz to, kao što bi rekla bl. Majka Terezija iz Kalkute, može se darivati "i ono malo više". Primjerice cjelodnevni posjet potrebnijima od potrebnijih, posjet koji bi mogao učiniti ljepšim i radosnijim trenutke upravo onih koji su i u ove božićne dane najugroženiji. 
 
To upravo i čine medicinske sestre iz Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS), a njima se tradicionalno pridružuju i sestre redovnice koje djeluju u povjerenstvu pri Hrvatskoj konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP). Njihovo predbožićno vrijeme obogaćeno je jedinstvenim i osobitim cjelodnevnim posjetom Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Lobor Gradu. Posebnost ovog posjeta je u tome što svoje darove medicinske sestre i redovnice uručuju osobno svakom od njih tri stotine trideset korisnika spomenutoga doma. Veliko srce i zauzeta dobra volja ovih sestara nadilaze trud, odricanje i duge zahtjevne pripreme s kojima se one susreću, a koje su nužne da bi se ostvario spomenuti posjet, dogodio željeni susret i doživjela radost autentičnoga božićnoga dara koji se daje i prima prije svega srcem. 
 
Lobor Grad institucionalno zbrinjava duševne bolesnike koji su završili sa svojim liječenjem i koji unatoč toga nisu sposobni biti u svojim obiteljima. Dobro je istaknuti da značajan broj korisnika ove ustanove nema nikoga od rodbine i da polovicu od svih korisnika nitko ne posjećuje. Možemo si samo zamisliti što im znači posjet, osmijeh, stisak ruke, topla riječ, poklon? Sitnica. Da, sitnica koja njima može značiti puno... 
 
I ove se godine u Lobor Gradu dogodio osmijeh, pojavila suza u oku i našla ruka u ruci. I ove se godine u Lobor Gradu dogodio uvod u najljepši božićni dar i o njemu govorio više od riječi. Stoga, nanese li vas put u Lobor Grad, zaustavite se, uđite, doživite neizrecivu radost i darivatelja i obdarenoga.
 
s. Mirjana Tomašević
 
 
Poveznice:
Slijedeći članak:
Konferencija za tisak i...
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi