Vijesti - Božićni posjet ¨Lobor gradu¨

 

Božićni posjet ¨Lobor gradu¨

Božićni posjet ¨Lobor gradu¨ Objavljeno: 07. 12. 2013 - 22:18

I ove godine, 7. prosinca, Povjerenstvo za medicinske sestre redovnice pri HKVRPP u suradnji sa HUMS-om, posjetilo je Doma za liječenje psihički oboljelih odraslih osoba ¨Lobor grad¨. To je zaista jedan veliki angažman koji zahtjeva puno volje, snage i ljubavi prema tim osobama. Potrebno je najprije prikupiti darove, moliti, tražiti pomoć drugih kako bismo mogli usrećiti druge. Ali ništa nam nije teško kad znamo s kojom radosti bolesnici iščekuju taj dan. 

Na sam dan polaska okupili smo se u Sortininoj ulici, ispred prostorija HUMS-a. Bilo nas je oko sedamnaest medicinski sestara iz različitih zagrebački bolnica, od toga pet redovnica medicinskih sestra. S nama su također išli i bogoslov karmelske provoncije Joško Purko i čb. Josip Alaga koje također ovaj posjet nije ostavio ravnodušnima.

Ova humanitarna akcija i za nas koji u njoj sudjelujemo je nešto pozitivno čemu se radujemo. Darivanje drugih uvijek donosi radost, zato se akciji odazivamo s velikim oduševljenjem. Posebno je to lijepo u ovo predbožićno vrijeme tako da nas ova akcija uvijek uvede ozračje Božića. Budući da štićenici znaju da mi svake godine dolazimo oni se već unaprijed raduju. Posebno za tu priliku nas dočekaju na samom ulazu zajedno sa ravnateljem doma Dubravkom Žerjavić i socijalnom radnicom Karolinom Martinus i ostalim osobljem.

Po dolasku najprije smo se uputili na svetu misu koju je predvodio vlč. Vladimir Drnetić, župnik iz Lobora. Na svetoj misi bili su prisutni djelatnici te ustanove i svi pokretni bolesnici. S njima zajedno bili smo prisutni i svi mi tako da nas je ta zajednička sveta misa još više povezala u međusobnom razumijevanju i ljubavi. Družeći se iz godine u godinu sa ovim bolesnicima sve više upoznajemo i razumijemo njihov svijet i sve ono što oni tu žive. Na taj način i mi bivamo obogaćeni. Od njih i mi puno toga možemo naučiti. Uviđamo kako su često male sitnice važnije od velikih darova, i koliko radosti može donijeti drugima kada se malo žrtvujemo. Zaista je istina koja nam se svake godine potvrđuje: ,,Ljubav raste kad se daruje¨!

U svojoj propovjedi župnik je najprije izrazio dobrodošlicu medicinskim sestrama i svoju radost zbog ovakve akcije. U propovjedi je župnik naglasio važnost ovakvih gesta za ove bolesnike koji se tome jako raduju. Na kraju svete mise korisnici su dobili prigodni, mali dar od župnika. Nakon toga uslijedilo je druženje s korisnicima u njihovim sobama, tijekom čega su im podijeljeni prigodni božićni darovi koje smo mi pripremili.

Misno slavlje je uzveličao i zbor mladih župe.

Vraćajući se našim domovima u razgovoru jedni s drugima uviđamo kako se svake godine vraćamo sretni, oduševljeni i radosni zbog ovakvog posjeta. Jedna je sestra rekla da joj je ovaj dan prava duhovna obnova pred Božić. Neka nam Bog svima pomogne da nikada ne postanemo ravnodušni prema onima koji su naše pomoći potrebni.

s. Danica Grgić, Marijna sestra
voditeljica povjerenstva za medicinske sestre pri HKVRPP

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi