Vijesti - Biskup Košić blagoslovio nove kuće obitelji Vučak i Tadić u Petrinji

 

Biskup Košić blagoslovio nove kuće obitelji Vučak i Tadić u Petrinji

Biskup Košić blagoslovio nove kuće obitelji Vučak i Tadić u Petrinji Autor: ika
Objavljeno: 19. 07. 2022 - 18:51

Franjevci Bosne Srebrene, preko Karitativne udruge „Kruh sv. Ante“ i uz podršku dobročinitelja, članova i prijatelja završili su izgradnju još dviju kuća za obitelji stradale u potresu na području Sisačke biskupije. Petu i šestu kuću dobile su obitelji Vučak i Tadić iz Petrinji, a u utorak 19. srpnja blagoslovio ih je sisački biskup Vlado Košić.

Na blagoslovu su bili predsjednik i ravnatelj Kruha sv. Ante u Zagrebu i Sarajevu fra Stipo Karajica i fra Petar Karajica, fra Ivo Tadić iz HKM u Wollongongu, domaći župnik preč. Josip Samaržija, predstavnici Grada Petrinje i dobročinitelja.

Kako je tom prigodom podsjetio fra Stipo Karajica, sredinom prošle godine uz svesrdnu podršku vjernika Hrvata iz Australije predvođenih fra Ivom Tadićem prvo je sagrađena kuća obitelji Plavljanić u selu Jošavica kraj Petrinje, a zatim su u posljednjih godinu dana pomognute izgradnje kuća obitelji Perak u Glini, Adrić u Petrinji i Tolić u Lekeniku, ukupne vrijednosti 1,65 milijuna kuna. „Nepogoda potresa koja je snašla stanovništvo na području Banovine nadilazila je snage pojedinca i mogla se ublažiti samo zajedničkim naporom i solidarnošću, i uz Božju pomoć i pomoć bližnjih koji su htjeli pomoći djelima milosrđa i uzeli udjela u ublažavanju njihove patnje i stradanja poslije jedne takve velike nevolje naše braće, sestara i naših bližnjih“, poručio je fra Stipo zahvalivši svim dobročiniteljima koji su to omogućili.

Dobročiniteljima, ali prije svega franjevcima Bosne Srebrne zahvalio je i biskup Košić koji je poručio kako je danas više nego vidljivo da Crkva preko svojih institucija poput Caritasa i Kruha sv. Ante prednjači u djelima dobrote i obnove. Biskup je zaželio da tako bude i u čitavom društvu kako bi ove godine bilo što više obnovljenih obiteljskih kuća i stanova i kako brojni stradali ne bi i treću zimu dočekali u kontejnerima. „Franjevci Bosne Srebrne vidjeli su tu veliku našu nevolju i bili su među prvima koji su nam pomogli s humanitarnom pomoći. Zatim su se i organizirali oko podizanja ovih obiteljskih kuća na čemu im posebno odajem veliko priznanje i zahvaljujem te držim da je to lijepi znak koji trebamo svi slijediti“, zaključio je biskup.

Veliku radost i zahvalnost nisu krile ni obitelji Vučak i Tadić i sada, kako kažu, konačno osjećaju olakšanje te s nestrpljenjem čekaju selidbu u nove kuće iz priručnih objekata u kojim su više od godinu i pol dana.

 

 
 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi