Obitelj Malih Marija

 
English

Obitelj Malih Marija

Obitelj Malih Marija

Kontakt: Marija Hmura
Adresa: Dunavska 33, 31 000 Osijek
Telefon: (031) 273 137
E-mail: marija.hmura@gmail.com
URL: www.obitelj-malih-marija.com

Svjetovni institut “Obitelj Malih Marija” osnovan je 1969. godine u Osijeku, a izrastao je iz zajednice djevojaka koje je okupljala i među kojima je djelovala još od 1953. godine utemeljiteljica Obitelji gospođica Elza Kulundžić.
 
Institut je osnovan 1969. godine pod vodstvom gđice. Elze Kulundžić i o. Donata Kranjec, kapucina. Dekret o kanonskom priznanju “Obitelj Malih Marija” uručio je osobno utemeljiteljici Elzi Kulundžić, biskup Ćiril Kos 4. listopada 1975. godine.
 
Duh  Obitelji Malih Marija
 
Potaknute i privučene ljepotom djevičanskog života Bezgrešne Djevice Marije i njezinom suotkupiteljskom suradnjom, članice instituta odazvale su se posebnom Božjem pozivu da u duhu presvete Isusove Majke žive i rade za Isusa Krista i njegovu Crkvu.
 
Svrha  Obitelji Malih Marija
 
Svrha Obitelji je vlastito posvećenje njezinih članica po uzoru na Bezgrešnu Djevicu i odgoj mladih za čistoću. Odgojna djelatnost prvenstveno je usmjerena na žensku mladež.
Članice Obitelji žele odgajati djevojke koje će postati dobre i svete majke, kao i one koje Bog zove da mu svoj život posvete u posvećenoj čistoći.
Toj glavnoj svrsi pridodaju i druge dvije: pružanje duhovne pomoći svećenicima i karitativni rad. “Obitelj Malih Marija ” je svjetovna ustanova. Njezine se članice zavjetuju da će u svijetu obdržavati evanđeoske savjete čistoće, poslušnosti i siromaštva, da bi postigle kršćansko savršenstvo i potpuno se predale apostolatu Crkve.

Prethodni članak:
Suradnice Krista Kralja
Povratak na sve članke
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi