Mala obitelj Bezgrešnog srca Marijina

 
English

Mala obitelj Bezgrešnog srca Marijina

Kontakt: Ana Cindarić
Adresa: Ive Kerdića 52, 10 040 Zagreb
Telefon: (01) 2924 744
E-mail: ana.cindaric1@gmail.com

Svjetovni institut "Mala obitelj Bezgresnog Srca Marijina" razvija se na temeljima duhovnosti sv. Ignacija Loyolskog. U Hrvatskoj institut broji dvadeset clanica, koje svoju posvetu Bogu izrazavaju zavjetima siromastva, cistoce i poslusnosti. Cilj tog instituta je u zauzimanju za vecu slavu Bozju, mijenjajuci svijet iznutra. Institut se u Hrvatskoj poceo razvijati 1971. godine na inicijativu isusovca o. Dragutina Hartlyja. Clanice instituta danas djeluju u 4 biskupije u razlicitim zvanjima. Kardinal Franjo Kuharic potvrdio je Pravilo instituta 1989. godine, kao privatno vjernicko drustvo s pravnom osobnoscu.

Clanice nastoje apostolat milosnog zivota kojeg provode u zajednici prenositi i na svoja radna mjesta, posebice na odgoj mladezi, po uzoru na Djevicu Mariju. U tome im pomazu dnevna misa, razmatranje, casoslov, krunica, duhovno stivo, adoracija, cesta ispovijed, mjesecni dan sabranosti, a posebice osmodnevne godisnje duhovne vjezbe. Dakle, bit je njihova djelovanja u pokusaju spajanja kontemplativnog s akcijom.

Institut organizira tjedne pouke o unutarnjem zivotu, mjesecne duhovne obnove i trodnevne duhovne vjezbe za djevojcice, djevojke i majke. Bave se katehizacijom, zastitom nerodjenih, a prema svojim potrebama nastoje i oko karitativne pomoci bliznjima, posebice najpotrebnijima. Svrha njihova djelovanja je spasavanje casti i dostojanstva zene i obnove obitelji i drustva. 

Slijedeći članak:
Mala franjevačka obitelj
Povratak na sve članke
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi