Vijesti - Zlatni jubilej prvih redovničkih zavjeta

 

Zlatni jubilej prvih redovničkih zavjeta

Zlatni jubilej prvih redovničkih zavjeta Objavljeno: 14. 08. 2014 - 23:16

Generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić predvodio je u četvrtak 14. kolovoza u samostanu Družbe Presvetog Srca Isusova na Drenovi misu u povodu proslave zlatnog jubileja prvih redovničkih zavjeta s. Bonislave Vrdoljak, s. Tadeje Nikolić i s. Vinke Paulić.

U propovijedi istaknuo je da su jubileji znak sjećanja na proteklo vrijeme, ali i izazov za budućnost te duhovna obnova. Prije pedeset godina sestre jubilarke zavjetovale su se na zavjete siromaštva, čistoće i poslušnosti i ti isti zavjeti putokaz su i danas kako slijediti Isusa. Govoreći o zavjetima u konkretnoj zajednici, Družbi Presvetog Srca Isusova, i karizmi koja je osobito usmjerena na odgoj siromašne djece i mladeži, mons. Svažić naglasio je kako su se kroz povijest i zbog političkih prilika sestre morale prilagođavati i svoje djelovanje proširiti na karitativnu djelatnost i služenje u župama, no danas se opet vraćaju na put koji je utemeljiteljica Marija Krucifiksa Kozulić zacrtala. Utemeljiteljica Družbe u potpunosti se bila posvetila odgojno-pastoralnom radu sa siromašnom i napuštenom djecom i mladeži kako bi im se vratilo ljudsko i kršćansko dostojanstvo, a sestre danas vode Učenički dom na Pomeriju koji nosi ime utemeljiteljice, podsjetio je generalni vikar. Po završetku misnoga slavlja čestitao je slavljenicama 50. godina redovništva, zaželjevši im nove jubileje u redovničkoj zajednici. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi