Vijesti - Susret nadbiskupa Barišića i provincijala Šarčevića

 

Susret nadbiskupa Barišića i provincijala Šarčevića

Susret nadbiskupa Barišića i provincijala Šarčevića Objavljeno: 14. 08. 2014 - 10:42

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu u četvrtak 14. kolovoza splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić susreo se s fra Jurom Šarčevićem, novoizabranim provincijalnim ministrom Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Fra Jure Šarčević u posjetu je braći u kapucinskom samostanu i svetištu Gospe od Pojišana u Splitu, a sudjelovat će i na proslavi svetkovine Velike Gospe koja se u tom starom splitskom svetištu slavi stoljećima, a prepoznatljiva je po velikoj tradicionalnoj procesiji od katedrale Sv. Dujma do pojišanske crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Provincijal Šarčević ukratko je nadbiskupa Barišića upoznao s aktualnim stanjem u Provinciji kao i s budućim projektima i izazovima s kojima se kapucini susreću. Razgovarali su o radu kapucinskog samostana na Pojišanu u Splitu, a izmijenili su i razmišljanja i prijedloge o zajedničkim pastoralnim inicijativama na splitskoj župi Gospe od Pojišana, čiji su vjernici povjereni upravo kapucinima koji su čuvari toga starog Gospina svetišta više od 100 godina. Nadbiskup je istaknuo kako je rad splitskih kapucina prepoznatljiv, ne samo na župnoj razini, već i u cijelom gradu. Kao uspomenu na susret, fra Jure nadbiskupu je darovao "Kapucinski misal".

Fra Jure Šarčević već je od godine 1994., dva mandata uzastopno, obnašao službu provincijala Hrvatske kapucinske provincije, no na toj službi zatekao ga je 2000. godine izbor za Generalnog definitora Reda manje braće kapucina. Tu službu također obnašao dva mandata. Na 17. provincijalnom kapitulu Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića u srpnju 2014. godine, ponovno je izabran za provincijalnog ministra. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi