Vijesti - Započeo međunarodni novicijat klanjateljica Krvi Kristove u Rimu

 

Započeo međunarodni novicijat klanjateljica Krvi Kristove u Rimu

Započeo međunarodni novicijat klanjateljica Krvi Kristove u Rimu Autor: ika/asc
Objavljeno: 04. 02. 2020 - 16:10

Na svetkovinu sv. Marije De Mattias, 4. veljače, cijela Družba klanjateljica Krvi Kristove ujedinila se u ostvarenju zajedničkog internacionalnog novicijata u Rimu. Tako je povijesni hod započelo sedam postulantica iz tri države i dva kontinenta (Europa i Azija): jedna iz Italije, dvije iz Hrvatske i četiri iz Indije.

Budući je dan prije, 3. veljače, započeo susret Proširenoga Vrhovnog vijeća Družbe, svečanom početku internacionalnog novicijata prisustvovale su sve regionalne poglavarice i koordinatorice osnutaka te savjetnice odgovorne za formaciju u regijama, zajedno s članicama Vrhovne uprave na čelu sa s. Nadiom Coppa, vrhovnom poglavaricom, i članicama formativne zajednice na čelu sa s. Emanuelom Škarica, poglavaricom zajednice.

U slavljeničkom i molitvenom duhu, s. Nadia uputila je poticajne riječi ohrabrenja i podrške te po imenu prozvala svaku novakinju koja je od svoje regionalne poglavarice primila Konstitucije Družbe u prisutnosti magistre novakinja s. Mariamme Kunnackal. Novakinjama Martini Bukarica i Biljani Kostić Konstitucije je predala s. Ana Marija Antolović, poglavarica Regije Zagreb. Trenuci slavlja, pjesme i čestitanja nastavljeni su nakon službenoga primanja u novicijat.

U večernjim satima, u generalnoj kući u Rimu proslavljena je 215. obljetnica rođenja utemeljiteljice Družbe sv. Marije De Mattias. Euharistijskom slavlju predsjedao je prefekt Kongregacije za ustanove posvećenog života družbe apostolskog životakardinal João Braz De Aviz u prisutnosti mnogih svećenika misionara Predragocjene Krvi, prijatelja i suradnika sestara.

Kardinal je u propovijedi zahvalio redovnicama za sve što čine osobito u promicanju identiteta i poslanja žene u Crkvi i društvu te čestitao novakinjama na odvažnosti nasljedovanja Isusa Krista. Istaknuo je tri obilježja posvećenoga života, a osobito klanjateljica danas: biti apostolice-učenice, biti nositeljice karizmatskog identiteta pashalnog misterija te dijalog s kulturom vremena u kojem svijet sada živi, prenosi mrežna stranica klanjateljice.hr.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
SVETA BAKITA
Povratak na sve vijesti
 
 
Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020. OTKAZANO

Dubrovnik, 19. 9. 2020. OTKAZANO

Zagreb, 25-26. 9. 2020. OTKAZANO

Rijeka, 26. rujna 2020. OTKAZANO

Đakovo, 26. rujna 2020. OTKAZANO

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi