Vijesti - Započeo međunarodni novicijat klanjateljica Krvi Kristove u Rimu

 

Započeo međunarodni novicijat klanjateljica Krvi Kristove u Rimu

Započeo međunarodni novicijat klanjateljica Krvi Kristove u Rimu Autor: ika/asc
Objavljeno: 04. 02. 2020 - 16:10

Na svetkovinu sv. Marije De Mattias, 4. veljače, cijela Družba klanjateljica Krvi Kristove ujedinila se u ostvarenju zajedničkog internacionalnog novicijata u Rimu. Tako je povijesni hod započelo sedam postulantica iz tri države i dva kontinenta (Europa i Azija): jedna iz Italije, dvije iz Hrvatske i četiri iz Indije.

Budući je dan prije, 3. veljače, započeo susret Proširenoga Vrhovnog vijeća Družbe, svečanom početku internacionalnog novicijata prisustvovale su sve regionalne poglavarice i koordinatorice osnutaka te savjetnice odgovorne za formaciju u regijama, zajedno s članicama Vrhovne uprave na čelu sa s. Nadiom Coppa, vrhovnom poglavaricom, i članicama formativne zajednice na čelu sa s. Emanuelom Škarica, poglavaricom zajednice.

U slavljeničkom i molitvenom duhu, s. Nadia uputila je poticajne riječi ohrabrenja i podrške te po imenu prozvala svaku novakinju koja je od svoje regionalne poglavarice primila Konstitucije Družbe u prisutnosti magistre novakinja s. Mariamme Kunnackal. Novakinjama Martini Bukarica i Biljani Kostić Konstitucije je predala s. Ana Marija Antolović, poglavarica Regije Zagreb. Trenuci slavlja, pjesme i čestitanja nastavljeni su nakon službenoga primanja u novicijat.

U večernjim satima, u generalnoj kući u Rimu proslavljena je 215. obljetnica rođenja utemeljiteljice Družbe sv. Marije De Mattias. Euharistijskom slavlju predsjedao je prefekt Kongregacije za ustanove posvećenog života družbe apostolskog životakardinal João Braz De Aviz u prisutnosti mnogih svećenika misionara Predragocjene Krvi, prijatelja i suradnika sestara.

Kardinal je u propovijedi zahvalio redovnicama za sve što čine osobito u promicanju identiteta i poslanja žene u Crkvi i društvu te čestitao novakinjama na odvažnosti nasljedovanja Isusa Krista. Istaknuo je tri obilježja posvećenoga života, a osobito klanjateljica danas: biti apostolice-učenice, biti nositeljice karizmatskog identiteta pashalnog misterija te dijalog s kulturom vremena u kojem svijet sada živi, prenosi mrežna stranica klanjateljice.hr.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
SVETA BAKITA
Povratak na sve vijesti
 
 
Korizmena molitva za duhovna zvanja

Subota, 29. veljače 2020. godine u samostanskoj crkvi sv. Franje Asiškog, na adresi Kaptol 9 (Opatovina) u Zagrebu

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda). Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Korizmena duhovna obnova

29. ožujka 2020. u 15.30 sati kod otaca isusovaca u Palmotićevoj. Voditelj: p. Nikola Stanković

Susret za sestre juniorke

Susret za sestre juniorke održat će se od petka 17. do nedjelje 19. travnja 2020. u Buškom Blatu.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans

Linkovi