Vijesti - Učionica Božanske ljubavi - škola za novakinje

 

Učionica Božanske ljubavi - škola za novakinje

Učionica Božanske ljubavi - škola za novakinje Objavljeno: 06. 02. 2013 - 22:23

Sestre novakinje i postulantice iz sedam redovničkih zajednica, vratile su se, nakon zimske pauze, u Školu za sestre novakinje započevši ljetni semestar 6. veljače 2013. u prostorijama Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica. Sestrama novakinjama i postulanticama upućujemo savjet sv. Pavla, apostola: "Jačajte se u Bogu i u silnoj snazi njegovoj." (Ef 6, 10)

Škola za novakinje otvorena je 1994. na poticaj Hrvatske hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica, a školu je otvorio i blagoslovio tadašnji zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić. Sljedeće godine Škola će proslaviti 20 godina.

Školu vodi Povjerenstvo HKVRPP-a za početnu formaciju redovnika i redovnica svojim radom, proučavanjem i savjetima, unapređuje odgoj u redovničkim zajednicama udruženima u HUVRPP-u. Povjerenstvo čine članovi i članice iz različitih redovničkih ustanova koji vrše službu odgojitelja i odgojiteljica.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Dan posvećenog života, poziv na Konferenciju za tisak i Euharistijsko slavlje

Poštovane/i!
U povodu Dana posvećenog života, pozivamo Vas na KONFERENCIJU ZA TISAK koja će se održati u subotu1. veljače 2020. godine u 10.00 sati, u sjedištu HRK u Zagrebu, Slavoljuba Bulvana 4.

Škola za novakinje (ljetni semestar 2019./20.)

Semestar započinje 5. veljače, a završava 30. travnja 2020.

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda). Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi