Vijesti - Učionica Božanske ljubavi - škola za novakinje

 

Učionica Božanske ljubavi - škola za novakinje

Učionica Božanske ljubavi - škola za novakinje Objavljeno: 06. 02. 2013 - 22:23

Sestre novakinje i postulantice iz sedam redovničkih zajednica, vratile su se, nakon zimske pauze, u Školu za sestre novakinje započevši ljetni semestar 6. veljače 2013. u prostorijama Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica. Sestrama novakinjama i postulanticama upućujemo savjet sv. Pavla, apostola: "Jačajte se u Bogu i u silnoj snazi njegovoj." (Ef 6, 10)

Škola za novakinje otvorena je 1994. na poticaj Hrvatske hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica, a školu je otvorio i blagoslovio tadašnji zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić. Sljedeće godine Škola će proslaviti 20 godina.

Školu vodi Povjerenstvo HKVRPP-a za početnu formaciju redovnika i redovnica svojim radom, proučavanjem i savjetima, unapređuje odgoj u redovničkim zajednicama udruženima u HUVRPP-u. Povjerenstvo čine članovi i članice iz različitih redovničkih ustanova koji vrše službu odgojitelja i odgojiteljica.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi