Vijesti - U Splitu održan susret mladih isusovaca

 

U Splitu održan susret mladih isusovaca

U Splitu održan susret mladih isusovaca Autor: ika
Objavljeno: 15. 07. 2019 - 23:13

Godišnji “SMI” – susret mladih isusovaca održan je od 12. do 15. srpnja u Splitu. Na susretu su sudjelovali mladi isusovci, skolastici i svećenici do pete godine svećeništva.

Organizatori susreta bili su Ivan Junušić i Stjepan Guzanović. Susret je počeo iskustvima pojedinih isusovačkih bogoslova i redovnika o odgojnom ili studijskom periodu u kojemu se nalaze. Daniel Vorih podijelio je iskustvo sa studija filozofije na kojemu se nalazi. Stjepan Guzanović govorio je o iskustvu pastoralne prakse pri Glasniku Srca Isusova i Marijina. Osvrnuo se i na rad s ministrantima i mladima, napose kada je riječ o “biblijskoj grupi” koju vodi. O studiju teologije u Poljskoj govorio je Marko Petričević. O. Bojan Bijelić govorio je o post-studijskom pastoralu, dok je mladomisnik Šimo Marinović svjedočio o izazovima post-teološkog studija. Misu u subotu predvodio je ovogodišnji mladomisnik o. Zvonimir Marinović, dok je posljednjeg dana susreta u ponedjeljak misu slavio drugi mladomisnik Šimo Marinović. U sklopu programa razlučivalo se i pismo isusovačkog generala o primjeni općih apostolskih preferencija Družbe Isusove.

Osim redovitog programa ovogodišnjega susreta, sudionicima je ponuđeno da sudjeluju u projektu “Ultra evangelizacija”, u kojemu je sudjelovala nekolicina skolastika i redovnika. U nedjelju prijepodne mladim isusovcima obratio se provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Dalibor Renić. U bratskoj atmosferi sudionici su provincijalu postavljali pitanja te s njim raspravljali o budućnosti zajedničkog poslanja. Poslijepodne se susretu pridružio gost, salezijanac Ivan Terze koji je svjedočio o apostolatu mladih. S obzirom da je to jedna od općih apostolskih preferencija na koje su isusovci pozvani, ovaj susret bio je prilika da čuju o drugim načinima pastorala s mladima.

Susret je neformalno zaključen druženjem i društvenim igrama u dvorištu rezidencije svetoga Stanislava Kostke u Splitu. U ponedjeljak je misom i formalno zaključen još jedan SMI, susret mladih isusovaca, koji je imao za cilj doprinos uzajamnom odgoju, suradnji i razlučivanju isusovačkog redovničkog identiteta.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi